6 oväntade knep som visar varför du alltid borde ha munvatten hemma

Jag slutar aldrig att förvånas över hur vissa produkter tycks vara universallösningar på mängder av små, irriterande problem – och dessutom inom helt andra användningsområden än vad man hade kunnat tänka sig.

En sådan produkt är munvatten. Själv har jag en förpackning ståendes hemma i badrumsskåpet, men den åker aldrig fram om det inte är för att skölja munnen. Fram tills nu. 

Tydligen finns det massa bra vardagsknep som kan lösas med hjälp av lite munvatten – vem visste till exempel att munskölj kunde rengöra och desinficera tvättmaskinen eller att det var utmärkt för att få blombuketten att stå sig lite längre? 

Kolla bara in detta, jag lägger då knepen på minnet direkt!  

1. Slut på kliandet

Allergiska reaktioner, nässelutslag, bett från insekter eller bi- och getingstick: allt kan lindras med hjälp av lite munvatten på kroppen. Det här kunde ju inte ha kommit lägligare, nu när de förrädiska myggen börjar lämna sina kliande avtryck!

tvattmaskin6
 Youtube

2. Fräscha upp tvättmaskinen

Luktar tvättmaskinen illa? Testa munvatten! Häll bara ner en deciliter i din tomma tvättmaskin och kör igenom ett sköljningsprogram så ska du snart se att det blir rent och fräscht. Munvattnet dödar nämligen bakterier och desinficerar tvättmaskinen. Det funkar lika bra mot smuts och mögel på andra platser i hemmet, som i toaletten eller på köksbänken.

tvattmaskin_youtube
Youtube

3. En renare tandborste

I badrummet kryllar det av bakterier och om du har tandborsten ståendes i ett glas bredvid handfatet blir den inte särskilt fräsch. Det enklaste sättet för att få den ren och fri från bakterier? Munvatten, så klart. Stoppa ner tandborsten i munvattnet mellan 30 sekunder och 1 minut, skölj av och låt torka. Klart!

tvattmaskin4
settingforfour.com

4. Vackra blommor

När man har en fin bukett där hemma är det riktigt tråkigt om den vissnar lite för tidigt. Men med lite munvatten kan du få dina blommor att stå sig flera dagar längre. Blanda en matsked av munvattnet med ungefär 2 liter vatten i din vas – och bakterierna som får dina snittade blommor att vissna kommer då att dö ut, vilket innebär att den fina buketten håller några dagar till.

tvattmaskin5
Pixabay

5. Ta bort obehaglig lukt

När man har hackat lök eller vitlök, eller för den delen har ätit räkor, så spelar det ingen roll hur mycket tvål man använder – stanken bara vägrar ju försvinna från fingrarna! Men med lite munvatten på fingrarna behöver du inte råka ut för samma situation igen. Smart!

tvattmaskin2
Youtube

6. Fräscha fötter

Efter en lång dag kan det vara skönt att koppla av och stoppa ner fötterna i ett varmt och skönt fotbad. Där kan faktiskt munvatten komma till användning: blanda bara ner 2,25 dl munvatten med varmvattnet så blir dina fötter snart fräscha, mjuka och luktar gott!

tvattmaskin3
hellawella.com

Jag hade faktiskt ingen aning om att munvatten hade så här många smarta användningsområden

Så tveka inte att dela vidare dessa knep till dina vänner, förhoppningsvis kan de också upptäcka alla fördelar med att ha munvatten hemma!