7 bisarra huskurer som verkar blixtsnabbt – din kropp kommer att tacka dig

Minns du de udda knep din mamma eller någon släkting kunde ta till om du fått ett insektsbett eller hade värk någonstans? Om jag tänker efter så kan jag komma på flera trix som min farmor använde om jag gjort illa mig. När jag trodde att det var dags att åka till apoteket eller vårdcentralen så hade hon alltid en lösning i hemmet. 

På senare dagar har jag fått veta att flera saker som man vanligtvis har hemma kan användas som huskurer, vissa verkar bisarra, men oj så effektiva de är. Här är 7 favoriter du bär testa: 

1. Potatis mot spindelbett

Det låter jättekonstigt, och det är det också, men det funkar verkligen. Ett spindelbett kan svida, klia eller göra ont, och för att få stopp på det ska du enligt Dontwastethecrumbs skära en skva rå potatis och placera på bettet. Potatisskivan ska ligga mot bettet i tolv timmar, så därför kan du linda medicintejp runt så att det sitter kvar. Efter tolv timmar kan du byta ut skivan mot en ny färsk. 

2. Vitlök mot huvudvärk

Enligt Umpah ska tandvärk kunna lindras genom att man gnuggar en halv vitlök mot en inflammerad tand i 7-10 minuter. Detta ska lindra både smärta och infektion. 

3. Apelsinskal mot förkylning

Om du någon gång funderat över varför nässpray och halstabletter ofta har smak av apelsin så är det inte bara för att det är gott. De ämnen som finns i apelsinskal verkar mot förkylning och därför kan man sätta skalet under näsan och andas in, enligt Mental Floss ger det en lättare känsla i luftvägarna. 

4. Vodka mot fotsvett

Det låter ju helkonstigt att gnida in fötterna i vodka, men om du vill bli av med illaluktande fötter snabbt så bör du prova. Bakterier luktar illa, och alkohol tar effektivt död på bakterier och förhindrar att nya letar sig dit. Det smidigaste tillvägagångssättet är att hälla vodka på en handduk och gnida in fötterna i

5. Penna mot huvudvärk

Många gånger orsakas huvudvärk av att du pressat ihop dina käkar mycket. För att få huvudet att sluta värka kan du placera en penna mellan tandraderna och slappna av i käkmusklerna. Du kommer att förvånas över hur snabb effekten är. 

6. Yoghurt mot dålig andedräkt 

Yoghurt är rikt på nyttiga bakterier som förhindrar dålig lukt från munnen. Om du vaknar med dålig andedräkt och måste rusa iväg utan tid för att bortsta tänderna är yoghurt ett frukostalternativ att rekommendera

7. Olivolja mot åksjuka

När du är åksjuk producerar munnen mer saliv vilket gör att du blir mer illamående. Oliver är rika på taniner som torkar ut munnen, vilket i sin tur motverkar åksjuka enligt Prevention

Nästa gång du tänker åka till apoteket, kika hemma först. De här knepen har jag verkligen nytta av, dela gärna om du tror att fler har glädje av dem.