7 briljanta knep du kan göra med en helt vanlig muffinsform.

Hemmagjorda muffins är riktigt gott – men själv bakar jag det väldigt sällan och därför blir muffinsformen i princip alltid liggandes i ett skåp. Det jag aldrig har tänkt på innan är dock att en muffinsform kan användas till så mycket mer än bara för att hälla smet i. Jag såg nyligen ett par bilder där någon fiffig människa hade klurat ut helt briljanta användningsområden för denna lilla form som nästan alla har hemma. Efter att intresset hade väckts började jag kolla runt och nu har jag grävt fram ännu fler smarta tips som jag bara kände att jag ville dela med er. Titta bara på detta, och dela sedan vidare till dina vänner om du också hittade något nytt som du aldrig hade tänkt på!

1. För spik och skruv

Känner du igen känslan av att det är omöjligt att hitta småsaker när du är ute och arbetar i garaget? Du lägger en spik någonstans – och plötsligt är den borta. Du behöver skruv – men hittar ingen. Aldrig mer! Använd en muffinsform som smart förvaring för spik, skruv och andra småsaker. Formen behöver inte heller stå i vägen, montera den bara under arbetsbänken och dra ut när det behövs!

Bildkälla: familyhandyman.com

muffins3

2. Blomkrukor

Gör hål i botten och sätt fast något i hörnen som lyfter upp formen, så att dräneringen fungerar, och vänd på muffinsformen. Voilà – fullt fungerande krukor! Här kan du plantera söta små blommor, perfekt att ställa i fönstret.

Bildkälla: annmarieloves.com

muffins1.1

Bildkälla: annmarieloves.com

muffins1.2

3. Trädgårdsodling

Ett enkelt och smart sätt för att göra en bra odling i trädgården är genom att plocka fram muffinsformen. Använd den för att göra jämna utrymmen och rader i jorden, där du sedan kan plantera dina grödor! På så sätt får alla plantor det utrymme de behöver utan att du behöver sitta och gräva för hand med en spade.

Bildkälla: Facebook

muffins2

4. Paprikaställ

Att fylla paprikor med mat och käka som middag är riktigt gott men kommer alltid med ett och samma problem: det är näst intill omöjligt att få dem att stå! För att få lite bättre stöd när du kör in paprikorna i ugnen kan du, istället för att använda en vanlig plåt där de välter, ställa dem i en vanlig muffinsform. Varför har jag aldrig tänkt på detta?

Bildkälla: betterrecipes.com

muffins4

5. Tacos!

När det vankas tacos hemma hos mig blir det ofta oändligt med skålar för alla tillbehör. Detta leder i sin tur till andra problem: massor av disk, svårt att komma ihåg vad man har tagit och trångt med plats på bordet. Men varför fortsätter jag hålla på med detta, egentligen? Det går ju att lägga allt i en muffinsform!

Bildkälla: billyparisi.com

muffins5

6. Isform

En varm sommardag kan det vara svalkande och gott med en isbit i glaset. Om du inte har några vanliga isbrickor, eller om du vill ha större isbitar, kan du bara hälla lite vatten i muffinsformen och ställa i frysen. OBS: Jag rekommenderar ett större glas än på den här bilden…

Bildkälla: Imgur

muffins6

7. Snacksbricka

Precis som med tacotillbehören kan du lägga andra smaskiga favoriter i en muffinsform och ställa fram. Varför inte slänga ner lite olika sorters snacks och placera på soffbordet en fredagskväll? Då får alla vad de vill ha.

Bildkälla: childmode.com

muffins7

BONUS!

I det här korta klippet kan du få ytterligare några idéer: bland annat en tortillaskål!

Jag tycker att några av de här idéerna var riktigt smarta och jag har då aldrig tänkt på att vanliga muffinsformar har så många funktioner – nu kan äntligen formen komma till användning! Dela gärna vidare tipsen till dina vänner om du också gillade detta, så kan även de lära sig något nytt 🙂