7 kreativa saker du kan göra med en vattenmelon i sommar.

Det känns som våren äntligen är här och då vet man att det inte dröjer länge innan sommaren sveper in över landet. Tänk bara att få ta fram grillen, äta glass, sola och bada… Något annat som jag också förknippar väldigt med mycket med sommaren är vattenmelon. Visst, det går att äta melon året om, men det är något särskilt med att ta en läskande bit vattenmelon när det är varmt ute. Vattenmelon är inte bara underbart att skära upp och äta, det finns massor utav kreativa idéer och tips den som vill ta sin vattenmelon till nästa nivå! Här har jag samlat några av de bästa knepen jag hittade, men känn er fria att dela med er av era egna tips i kommentarerna!

Gör en mini-grill

sheknows.com

melon99

Att göra en grill av din vattenmelon är både roligt och ett bra sätt att imponera på gästerna. Ta några färska frukter, grillspett och låt fantasin flöda. Läckert, eller hur? Perfekt att ha som komplement/efterrätt till grillkvällen. Instruktioner här!

Gör glasspinnar

Flickr/Joy

popisk

En hälsosam twist på en klassisk efterrätt! Istället för sockerfyllda glasspinnar i butiken, gör dom av vattenmelon istället. Kör fruktköttet i mixern tillsammans med lite limejuice & honung innan du fryser in. Enkelt och läskande!

Fruktbål på tapp

sheknows.com

sheknows

Detta är ett kreativt sätt att servera vattenmelon saft. Sätt en tapp på vattenmelonen och några enkla steg senare kommer detta vara medelpunkten på festen. Hur du gör kan du läsa här.

Pizza-melon

imgur.com

watermelon

Detta barnvänliga dessert är roligt att göra och äta med de små! Skapa en vattenmelon-pizza med färsk frukt och nötter eller annat som passar. Skär upp och servera!

Torkat (frukt)kött

facebook

jerky1

Varför köpa dyr, torkad frukt när du kan göra det själv? Skala frukterna och skär dem i tunna skivor så att vätskan avdunstar snabbare. Lägg skivorna på en bakplåt och torka dem vid 49–60 grader i en varmluftsugn. Perfekt som snacks!

Hemgjort godis

facebook

gummi1

Dessa sega gummigodisar kan du göra med enbart 3 ingredienser! De är helt fria från konserveringsmedel eller socker. Här är receptet!

Gör en tillbringare

Om du inte är vill använda några avancerade verktyg för att göra en kanna av din vattenmelon kan du bara skära upp ett hål i toppen, mixa innehållet och hälla ut. Här kan du se hur enkelt det är!

Bonus-tips

Här är min personliga favorit bland melon-knep och det är hur du skär upp en melon på bästa sätt. Titta, njut och lär!

Visst fanns det en hel del bra idéer att hämta inspiration av inför sommaren? Dela gärna vidare listan om du kommer prova något av detta när det blir varmare ute!