7 oväntade saker du kan göra med dina säkerhetsnålar.

Precis som alla andra använder jag säkerhetsnålar för att snabbt kunna reparera kläder. Man har ju alltid några liggandes lite överallt i huset. Även om de faktiskt är användbara om man vill reparera nåt plagg snabbt, så har jag ändå tänkt att det är onödigt ha dem. Från och med nu är det slut med dessa funderingar. När jag hittade de här 7 knepen satt jag bara och log. Säkerhetsnålar är onekligen användbara till väldigt mycket. Jag måste säga att nummer 7 är min favorit.

1. Nu behöver du inte hålla på att sy i onödan! I stället för att sy fast tyget på dynan, som i det här fallet i hammocken, kan du istället bara fästa tyget med säkerhetsnålar. Smart, va?

sakerhet2

2. Att ha koll på sockorna kan ju vara ett vardagsproblem. Speciellt om man är många i familjen och ofta kör stora tvättar. Men med säkerhetsnålar är det inte något problem. Det här tänker jag börja göra!

sakerhet4

3. I stället för att använda kemikalier för att undvika statisk elektricitet kan du fästa en säkerhetsnål under din tröja och problemet är löst.

sakerhet5

4. Gammalt porslin och dylikt kan vara väldigt vackert att fästa på väggen som tavlor. Både av estetiska och känslosamma skäl. Men hur går man då tillväga? Säkerhetsnålar, så klart! Bara att hitta ett rejält lim för att fästa säkerhetsnålen och sedan är det bara att hänga upp. Briljant!

sakerhet6

5. Är du trött på dina gamla smycken och sugen på lite nytt och fräscht? Plocka fram säkerhetsnålarna! Köp lite pärlor och den kombinationen kan skapa ett riktigt fint armband. Här kan du få mer inspiration till att göra någonting sådant.

sakerhet9

6. En vitlökspress är i alla fall någonting som jag använder lite titt som tätt i köket. Men varje gång jag gör det så har jag problem med småhålen som fylls av vitlök. Det är alltid lika svårt att få ut det. Men, med en säkerhetsnål blir det lätt som en plätt. Perfekt!

sakerhet10

7. Det är många gånger jag har stått på tågstationer utomlands och varit rädd för att någon ska sno något ur min ryggväska. Med en säkerhetsnål kan man lätt räkna bort den oron. Fäst på detta sätt och du har ett enkelt, praktiskt och billigt lås.

sakerhet11

Blev du också inspirerad av alla dessa knep som går att göra med säkerhetsnålar? Då kan du dela vidare detta till alla dina vänner på knappen nedanför.