7 smarta idéer: Gör livet enklare med vanliga toarullar

Den ser kanske inte mycket ut för världen, toarullen. I synnerhet inte när pappret är slut, för vad ska man egentligen med en rund liten bit kartong till…?

Tja, även om det låter knasigt så är denna till synes anskrämliga kartongbit faktiskt en populär trend för att underlätta både det ena och andra i hemmet. Med lite fantasi går det nämligen att förvandla toarullen till något som fyller funktioner man aldrig haft en tanke på – och det kräver varken avancerade kunskaper eller ödslar särskilt mycket tid att fixa.

Spana bara in de här 7 fiffiga tipsen från människor som tänkt ett steg längre – och när du är klar får du mer än gärna dela vidare för att inspirera andra att prova!

Bildkälla: Shutterstock

1. Blomkruka

Eftersom toarullar är tillverkade av kartong så är de biologiskt nedbrytbara och mer miljövänliga än, säg, plast. Så varför inte använda dem som små blomkrukor för dina plantor och växter?

Vik bara in ändarna så de hakar ihop varandra och skapar en stabil grund, och fyll sedan med frön och jord. Gulligt är det också!

Bildkälla: Shutterstock

2. Papiljotter

Papiljotter är, som alla vet, ett jäkla smart påhitt för att styla och göra tjusiga lockar i håret.

Men visste du att vanliga toarullar gör sig utmärkta som hemmagjorda papiljotter? Jo då, det stämmer. Så smart!

Bildkälla: Pinterest

3. Sladdförvaring

Sladdar som ligger huller om buller, trasslar in sig och skapar oreda kan få vem som helst att slita sitt hår.

Tur då att toarullen kan komma in som den perfekta lösningen. Alla sladdar får sitt eget lilla utrymme, och problemet är ett minne blott!

4. Presentpapper

En annan sak som kan skapa en del onödig frustration är presentpappret, som efter att ha använts en enda gång brukar ha förmågan att inte vilja ligga ihoprullad någonsin igen.

Men med samma princip som sladdförvaringen kan du hålla saker och ting på plats även här. Tryck bara in presentpappret genom en tom toarulle – och det håller sig snyggt och prydligt.

5. Fågelmatare

Fåglar ska också få sig lite gott ibland, och även de kan faktiskt dra fördel av toarullen.

Smeta in en tom toarulle i jordnötssmör och rulla den sedan i fågelfrön. Fröna kommer då att fästa mot rullen, som du kan hänga upp på balkongen eller i trädgården så att fåglarna har ett helt smörgåsbord av godsaker!

6. Vackra dekorationer

Vad som hänger på väggarna kan förändra känslan i ett helt rum, men dessvärre kan tavlor och dekorationer bli en ganska dyr historia för plånboken.

Så varför inte bara göra det själv? Det här knepet för att göra egna väggdekorationer är både barnsligt enkelt och ger ett elegant slutresultat – och allt du behöver är toarullar, en sax och lite lim!

Bildkälla: Imgur

7. Telefonhållare/högtalare

Sist men inte minst: knepet som lönar sig för mobiltelefonen.

Gör ett jack i rullen som är så brett så att telefonen kan stå upprätt, släng på några häftstift som ben till skapelsen – och vips så har du både en telefonhållare och en högtalare som kan pumpa ut musik på hög volym!

Känn dig fri att dela vidare för att visa andra hur mycket läckert man kan göra med gamla toarullar!