7 smarta knep med en hårtork som löser dina problem.

Hårtork. En fantastisk pryl som får ditt hår att torka på en sekund eller två – och vips så är problemet ur världen. Men det är faktiskt inte hårtorkens enda, smarta användningsområde. Efter att ha sett detta har jag insett att den lilla prylen faktiskt kan rädda fler besvärliga situationer än vad jag någonsin hade trott. Eller vad sägs om att slippa rycka plåster i ren smärta, att inte behöva förstöra lungorna på en förrädisk luftmadrass eller att äntligen kunna ha nystrukna kläder utan att ens behöva dra fram strykjärnet? Titta bara på de här 7 knepen så kommer du också få en enklare vardag framöver.

1. Ta bort fula ringar från bordet.

Vem blir inte irriterad av fula ringar som bildas på bordet efter muggar eller glas och som vägrar försvinna? Var lugn, med en hårtork löser du problemet på några minuter och låter ditt träbord bli som nytt igen.

hartork1

2. Blås upp en luftmadrass.

Har du ingen pump kan det vara jobbigt att blåsa upp luftmadrassen då du måste använda lungorna. Men inte längre. Ta fram hårtorken, tejpa fast en plastflaska och kör in i lufthålet på madrassen. Se till att hårtorken blåser kalluft – och sedan är det bara att köra på!

knephartork

3. Ryck bort ett plåster utan smärta.

Plåster behöver inte göra ont att ta bort från huden. Värm bara med en hårtork, vilket får klistret att lossna, och dra sedan försiktigt bort plåstret.

hartork3

4. Öppna dina kuvert.

Det är riktigt störande att lägga post i ett kuvert och försegla det för att sedan inse att du behöver lägga i mer post. Men istället för att rycka sönder kuvertet och ta fram ett nytt kan du bara blåsa försiktigt med hårtork så att klistret lossnar, lägga i din post och sedan försegla det igen.

hartork4

5. Få bort vax från mattan.

Vax på mattan är riktigt fult, men kan försvinna lika snabbt som det kommer dit. Lägg bara lite hushållspapper på mattan och blås med hårtorken. Då suger pappret upp vaxet från mattan och problemet är ur världen på några minuter.

hartork5

6. Gör dina kläder mindre skrynkliga.

Strykjärnet är numera överflödigt – du kan faktiskt göra dina kläder mindre skrynkliga med hjälp av en hårtork. Skvätt på lite vatten, blås på och släta ut med händerna. Avsluta med att rycka några gånger i plagget.

hartork6

7. Få dina solglasögon att passa.

Är dina solglasögon för stora? Ta bara fram hårtorken, värm lite lätt på plasten och forma om med händerna till den passform du önskar.

hartork7

Titta på den här steg-för-steg-guiden från HouseholdHacker för ännu mer utförliga beskrivningar:

Tycker du att detta var smart? Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan ha nytta av knepen. Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna