7 smarta knep som alla borde ha koll på för att slippa ha myror omkring sig i sommar.

Det finns inget värre än när man har en mysig picknick i det gröna och det plötsligt börjar dyka upp små, förrädiska myror som jagar efter godsakerna. Lika irriterande är det när de grupperar sig på verandan, eller ännu värre, i hemmet – och att bli av med dem kan vara en lång och jobbig process. Om du inte har koll på de här smarta knepen, det vill säga. HouseholdHacker har plockat fram 7 effektiva och överraskande metoder som hjälper dig att ta kontroll över ditt myrproblem – och jag lägger dem genast på minnet. Kolla in detta, dela vidare tipset till dina vänner – och berätta gärna om dina egna små knep i kommentarsfältet!

Pajform

Myror som klamrar sig upp och vill ta del av godsakerna på picknickbordet är aldrig kul. För att slippa problemet? Pajformer i aluminiumfolie! Sätt dem under bordsbenen, fyll på med vatten – och myrorna kommer inte längre kunna ta sig upp. Kom bara ihåg att ta bort pajformerna när ni har ätit klart, så inte bordsbenen ruttnar av vattnet…

myror_youtube
Bildkälla: Youtube

Rengör burkarna

Har du myror som gräver omkring bland tomburkar och flaskor som ska pantas? Se till att rengöra allt noggrant. Även om du inte kan se det så har exempelvis en liten läskburk massor av socker liggandes som drar till sig myror, så se till att skölja ur burkarna grundligt innan du stoppar ner dem i påsen som ska pantas eller återvinnas. Det låter självklart, men är en sån där enkel grej som många inte tänker på!

myror3
Bildkälla: Youtube

Fällor

Om du upptäcker att myrorna knallar omkring på golvet i ditt hem så kan du slänga ihop en egen liten fälla som kommer få myrorna att lämna hemmet lika snabbt igen. Ta en plastburk och blanda 3 matskedar socker, 1 matsked borax och tillräckligt med vatten för att få konsistensen att bli som sirap. Ställ ut burkarna i hemmet – och fällorna kommer snart få dem att tröttna. Se bara till att hålla burkarna borta från barn och djur: en bra säkerhetsåtgärd kan vara att sätta på lock och göra hål i burkarna så bara myrorna kommer in.

myror2
Bildkälla: Youtube

Hitta myrorna

Ibland kan du behöva ta reda på var myrorna kommer ifrån för att göra ett ingripande. Det är faktiskt ganska enkelt: spraya bara lite vinäger där de brukar hålla sig framme, och du kan sedan följa deras spår tillbaka till nästet.

myror4
Bildkälla: Youtube

Vattenslangen

Om du har lokaliserat myrornas bo och vill skicka dem på semester så kan du dra fram vattenslangen. Spola vatten i ungefär tio minuter så att marken blir genomdränkt och upprepa varje dag tills aktiviteten upphör. Ett knep som är bra för alla: myrorna dör inte, men lämnar din trädgård!

myror5
Bildkälla: Youtube

Kokande vatten

Har du tröttnat till den grad att du vill få myrorna att stryka med så kan du koka ihop en egen häxblandning med vatten och cayennepeppar. Häll ut det över myrornas koloni, och problemet är ur världen. Jag rekommenderar dock att du hellre använder metoden ovan som bara skickar iväg dem på semester – inga myror ska ju behöva dö i onödan!

myror6
Bildkälla: Youtube

Bli av med spår

Även om du har bekämpat myrorna så kan de börja dyka upp igen. Varför? Jo, för att myrorna lämnar doftspår efter sig som deras vänner kan följa. Det behöver du alltså bli av med om du ska bli kvitt problemet för gott. Ta en sprayflaska och blanda den med hälften vinäger och hälften vatten. Släng i några droppar diskmedel – och spraya alla hål, lister och dörrkarmar tills du känner att spåren är borta. Nu ska du nog se att ditt hem får vara ifred!

myror7
Bildkälla: Youtube

Kolla gärna in den här videon också:

Det behöver inte alltid vara så svårt – och jag tycker definitivt att flera av de här idéerna är värda att lägga på minnet. Om du håller med får du gärna dela vidare till dina vänner, så de också får chansen att lära sig hur man kan gå tillväga för att bli av med myrorna!