7 vanor som avslöjar sanningar om din personlighet – du kommer att förvånas över vad folk vet

Vanor har vi alla – saker vi gör dagligen utan att tänka på att vi gör det. Men vanor är olika hos alla, detta av den enkla anledningen att vi har olika personligheter. Det intressanta är att små saker vi gör i vardagen berättar en hel del om våra personligheter. Så om du inte vill avslöja dig själv helt, ha koll på denna lista över vanor och vad de betyder.

1. Du hoppar över frukosten

Är du en hälsomedveten person så vet du hur viktig fruktosten är, särskilt om du har mycket att hinna med och orka under dagen. En person som hoppar över frukosten kan göra det av olika skäl, men gör man det ofta till förmån för extra sömn eller tid för annat så betyder det att man är dålig på att planera. Enligt hälsosidan Kurera.se så är denna person impulsstyrd och saknar fasta rutiner, vilket personen skulle må bra av att ha.

 

2. Hur du dricker ditt kaffe

När forskare i Österrike genomförde en studie på 500 personer där man jämförde sambandet mellan matvanor och personligheter upptäckte de flera intressanta mönster. Bland annat så kunde de se att personer som gillar sitt kaffe svart ofta var samma personer som gillar andra starka smaker. Dessa personer är mer benägna att ha psykopatiska drag, till skillnad från de som föredrar mjölk eller socker i kaffet, som är mer samarbetsvilliga och vänliga, detta skriver Vardagspuls.

Foto: Shutterstock

 

3. Hur du skriver e-post

Ett av de enklaste sätten att identifiera personlighetsdrag hos en person. Förutom att tonalitet visar om personen är trevlig, avslappnad eller kort i tonen så kan mailen avslöja om man är man är narcissistisk eller inte. Enligt psykologen Tomas Chamorro-Premuzic så har narcisstiska personer en tendens att använda ordet ”jag”, ”mig”, ”mitt” och ofta gärna ta chanser att framföra sina åsikter utan att det efterfrågats.

 

4. Hur du hänger toalettpappret

Nästa gång du hänger upp toalettpappret kan du fundera över hur du föredrar att ha det. Förmodligen avviker du aldrig från att hänga det på det sättet, och för detta finns en klar anledning. Enligt relationsexperten Gilda Carle visar studier att de som hänger toarullen med pappret neråt är ödmjuka och försynta. De som är noga med att låta pappret dras av från ovansidan är mer dominanta.

Foto: Wikimedia Commons

 

5. Dina matvanor

Runt matbordet finns det oftast någon som sitter kvar länge och tar långt tid på sig. Denna person har antingen dålig aptit, eller (som i de flesta fall) så är det så att personen gillar att ta det lugnt och har inte många saker att stressa över. Enligt en artikel i Huffington Post så är personer som äter märkbart fort otåliga. Antingen har de dåligt med tid eller så känner de en oro i kroppen.

 

6. Hur punktlig du är

Enligt en studie publicerad i Journal of Applied Social Psychology så finns det två personlighetstyper när det kommer till punktlighet. Typ A är den som passar tider och får mycket gjort. Medan typ B är den som ofta är sen på grund av dålig planering eller nonchalans.

Foto: Shutterstock

 

 

7. Hur du sover 

Enligt Lady Life Hacks så avslöjar din sov-stil mycket om dig och ditt mående. Att sova på rygg kan du bara göra om du är avslappnad, vilket kan säga en hel del om dig. Personer som oftast sover på rygg är trygga i sig själva och har bra självkänsla.

Att sova i fosterställning eller med benen uppdragna mot magen är ett tecken på att du är orolig för något eller känner dig otrygg. Du mår bäst av att veta att du har någon som backar upp dig och skyddar dig i livet. Sover du däremot på magen visar det att du är betydligt mer rofylld. En person som sover på mage gillar att bestämma och tror alltid att de egna besluten är de bästa. Just därför är de inte bra på att ta kritik.

Personer som sover på sidan är analytiska och stabila. De överväger beslut noggrant och är pålitliga. De har också lätt att anpassa sig till nya situationer och därför kommer de lätt över motgångar, skriver Lady Life Hacks.

 

Jag hade ingen aning om hur mycket små vanor avslöjar, men jag kan komma på flera personer det passar in på. Dela gärna denna lista med andra, de kommer att förvånas över hur väl det stämmer.