8 fina saker du kan göra med dina pepparkaksformar i jul.

Pepparkaksformar är inte bara genialt för att baka pepparkakor, det finns oändligt många andra användningsområden också. Speciellt inför julen kan det vara bra att ha många olika formar redo, för då kan du verkligen piffa upp stämningen på många olika sätt. Här kommer några bra tips som borde på alla pysselälskare att titta extra noga. Visst finns det en hel del att ta efter här?

1. Polkagrisar

melta1

Skapa vackra röda och vita juldekorationer! Lägg en handfull polkagrisgodis i kakformar och placera på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 180 grader i 3 till 9 minuter. Låt svalna och ta bort från kakformarna, sedan är möjligheterna oändliga!
Källa

2. Fågelgodis

birdseed-ornaments-664x1024

Fåglarna ska också ha det bra på julen. Köp en fågelblandningen och blanda med lite mjöl och gelantin. Lägg i kakform och placera ett sugrör i toppen för att göra ett hål för bandet. Låt dem torka i tre timmar eller mer, trä sedan ett band genom hålet för upphängning.
Källa

3. Julgranskulor i trä

engraved-wood-ornaments

Dekorera träbitar med hjälp av kakmått och gör fina mönster.
Källa

4. Julgransdekoration

washi-tape-ornaments-collage

Ganska enkelt knep. Smycka ut dina kakformer med något fint och häng i granen.
Källa

5. Smälta julgranskulor

bead-cookie-cutter-ornaments-1

Detta hantverk är kul för barnen! Fyll kakmåtten med pärlor och lägg på bakplåtspapper. Värm i ugnen och tryck ut. Läckert!
Källa

6. Rama in!

frame1

Ta fram presentpapper eller gamla julkort och skär ut dem i kakmåtten.
Källa

7. Linda in i garn

twine-rope-ornaments

Linda in pepparkaksformarna i garn och häng i granen. Visst blir det fint?
Källa

8. Ge bort som gåva

star-ornaments-collage-712x1024

Ge dina kakmått en stor makeover med dekorativa papper och små figurer. Kanske något att ge bort som liten present? Fint blir det i alla fall.
Källa

Gillade du något av detta får du jättegärna dela med dig av tipsen! Jag tycker i alla fall det fanns flera intressanta saker som man kan pyssla ihop!