8 geniala tips för att piffa upp dina påskägg.

Det känns nästan som att det var julafton igår. Men snart är det faktiskt redan dags för påsk och förutom lite skön ledighet innebär det också god mat – igen. En påsk utan ägg är ingen påsk värd namnet, men om du inte gillar att äta dem finns det ju som tur är massor av smarta dekorationstips där ute. Jag själv brukar bara måla mina ägg med vattenfärg, men efter att ha sett alla dessa tips kommer jag nog anstränga mig lite mer i år. För visst finns det många idéer här som man kan inspireras av? Jag gillade framför allt nummer 7, men hela listan tycker jag är värd att dela med sig och spara för när det börjar bli dags på riktigt att fira in påsken.

Dekorera med tejp

lovelyindeed.com

agg9

Sätt på söta, självhäftande remsor eller bitar av tejp för ett läckert utseende. Gamla delar från julstickers fungerar utmärkt!

Penn-tipset

obviouslysweet.com

EasterEggs2

Använd en vanlig markeringspenna att för att liva upp dina påskägg och ge varje ägg sitt egna unika mönster.

Använd gummiband

gummiband

babble.com

gummiband2

Linda ett gummiband runt ägget innan du placerar dem i karamellfärg. Visst blir det läckert?

Mosaik-ägg

mosaik
mosaik2

gingerbreadsnowflakes.com

mosaik3

Använd gamla färgade äggskal för att dekorera nya. Allt du behöver är gamla skal, en borste och lite lim för att komma igång. Perfekt uppvärmning inför barnens äggjakt.

Använd varmt lim

limma1

creativeconnectionsforkids.com

limma2

Dekorera dina ägg med varmt lim. När limmet torkat, doppa äggen i karamellfärg och låt ligga i cirka 10 minuter. När du tar bort limmet kommer det att bildas roliga mönster.

Folie-knepet

folie1
folie2

suzyssitcom.com

folie3

Linda ett ägg i aluminiumfolie och tryck ut ytan (förslagsvis med sax) för att platta till foliet. Var noga med att inte trycka för hårt, så att du har sönder ägget ägget. När äggen är helt inslagna kan du dekorera dem med akrylfärg och låta torka.

Använd raklödder

raklodder1

athriftymom.com

raklodder2

Häll raklödder i en skål och tillsätt 2-4 karamellfärger. Rulla påskägg försiktigt från ena sidan till den andra tills de är helt täckt. Lägg sedan äggen i en kartong och låt de torka i 5-10 minuter. Sedan tar du lite hushållspapper och stryker på äggen för att skapa virveleffekten.

Nagellack

nagellack

athriftymom.com

nagellack2

Jag tycker den här listan var fullproppad med smarta idéer, det var därför jag ville dela den med er! Sprid den gärna vidare så att dina vänner också kan få lite härlig inspiration inför påsken!