9 bilder som visar att dörrar är mer än bara dörrar

Jovisst, det fanns en tid då de mest kanske användes för att man skulle kunna komma in eller ut ur ett rum – men i dag är våra gamla dörrar mycket mer än så. Numera är de nämligen… en populär inredningstrend!

Tja, det låter kanske knasigt, men faktum är att det med lite fantasi går att skapa de mest tjusiga och praktiska möbler med hjälp av just dörrar. Och du behöver varken vara en erfaren snickare eller ha överflöd av tid och pengar för att lyckas.

Tror du mig inte? Vänta bara tills du ser de här 9 idéerna från olika hemmasnickrare runt om i världen – och när du är klar får du mer än gärna dela vidare för att inspirera andra att prova!

1. Bänk att vika tvätt på

Äntligen ett reserverat utrymme för något som det annars aldrig tycks finnas någon plats för: att vika ihop tvätten. Bäst av allt? Inte tar det heller någon plats – för när du är klar kan du bara skjuta upp dörren mot väggen!

dörr
Facebook/Tim Franklin

2. Soffbord

Börjar dörren bli sliten? Ta fram sågen och snickra ihop ett vackert soffbord istället!

3. Hammock

Du kan också ta med dig dörren ut till verandan – och bygga ihop en skön hammock! I den här varianten används dörren till ryggstöd, medan sätet faktiskt består av ett gammalt bord.

4. Bar

En bar med allt du kan tänkas behöva… och den är gjord av en helt vanlig dörr. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara!

5. Hängande bord

Med några robusta snören och din slitna gamla dörr kan du slänga ihop ett mysigt bord att ha ute i trädgården. Vips, så behöver du inte kasta pengar på utemöbler!

6. Griffeltavla

Här har vi någon som har tagit fantasin till sin spets. Istället för kalender eller anteckningsblock kan en dörr påminna om allt som behöver göras – i form av en magnetisk griffeltavla!

7. Hörnskåp

En liten favorit. Både personligt och elegant blir det i hemmet med detta vackra hörnskåp.

8. Hallbänk

Varför leta omkring efter hallmöbler när du kan fixa allt i ett på det här viset. Häng upp jackan, lägg av dig hatten, stuva undan vinterkläderna i lådan… eller bara slå dig ned för att knyta skorna!

9. Blomsterarrangemang

Känner du dig trots allt inte bekväm med verktyg, så varför inte bara ta med dörren ut i trädgården – och använda den för att hänga upp blommor på. Titta så vackert, inte minst nu under hösten!

Känn dig fri att dela vidare för att visa andra hur mycket läckert man kan göra med vanliga dörrar!