9 husmorsknep mot baksmällan.

Okej, den sista midsommarsnapsen kanske var lite onödig. Nu ligger du i sängen/soffan om du har tur. Har du otur har du en massa saker att göra i dag och behöver kurera din baksmälla snabbt. Här är klassiska bakisknepen som påstås kunna få dig pigg och fräsch på nolltid.

Bastumetoden

I Ryssland tar man sig gärna en het bastu efter en spritfylld natt, det får vodkan ur kroppen snabbare, påstås det. Kombinera gärna med några rapp björkris på ryggen så är du snart i form.

bastu

Ingefärsmetoden

1. Koka upp vatten och häll upp i en valfri mugg 2. Riv ingefära grovt och lägg i muggen. 3. Tillsätt lite juice från pressad citron (om du vill – ingefäran är det viktiga här) 4. Drick!
För att lugna en dålig mage och ett obehagligt illamående ska ingefära vara räddaren i nöden.

ingefara

Äggmetoden

En riktigt härlig äggröra med grönsaker kan få dig på topp igen. Ägg inenhåller taurin som tydligen kan hjälpa mot leverskador, om det är på den nivån.

aggrora

Läskmetoden

Många gillar att stjälpa i sig läsk när de är bakfulla. Men dricker du rätt dricka? Kinesiska forskare har kommit fram till att Sprite är den absolut bästa läsken för att bota baksmällan, då den skyndar på nedbrytningsprocessen av alkoholen.
Foto: Emilian Robert Vicol, flickr

sprite

Luftmetoden

Du kan för det första börja med att promenera hem från kalaset. Gjorde du inte det så är det bara att kämpa sig ut genom dörren och få lite frisk luft när du vaknat, i stället för att hänga kvar i ett alkoholosande sovrum. Får du lite motion på köpet så är det inte dåligt.

promenera

Bananmetoden

Det din kropp behöver förutom det uppenbara – vatten och salter – är kalium då du mest troligt kissar en del under natten och därmed får kaliumbrist. Kalium finns i banan. Så ät en banan.
Foto: cyclonebill, flickr

banan

Pillermetoden

Ta lite antiinflammatoriska huvudvärkstabletter, det kanske inte är så överraskande. Men INTE aspirin vilket kan göra det jobbigt för magen och öka illamåendet.

piller

Sparrismetoden

Du kanske hellre vill ha pizza, men koreanska forskare har upptäckt att extrakt från sparris innehåller ämnen som kan öka nivåerna av det enzym som bryter ner alkohol. Ät alltså en spröd sparris för att bota din egen sprödhet.
Foto: Erik Forsberg, flickr

sparris

Kexmetoden

Knapra på små, gärna lite smaklösa, kex. Eller ät ljust rostbröd. Det ska hjälpa mot illamående. Undvik tung, oljig och kryddstark mat – det är jobbigare för din trötta kropp att bearbeta tillsammans med alkoholen.

ritz

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.