9 oväntade fördelar med att spara gamla tepåsar.

Jag dricker ofta te på kvällarna. För mig är det alltid en liten härlig känsla att sätta på vattenkokaren och sedan ta fram en underbart doftande tepåse. Känner du samma sak brukar du med all säkerhet också bara kasta tepåsen när du druckit upp din kopp. Det kommer jag aldrig mer att göra efter att ha förstått att man bland annat kan få blommorna i trädgården att växa felfritt tack vare en gammal tepåse. Förutom det finns det också andra väldigt användbara knep. Jag bara måste dela med mig av dessa till er. Kolla in här nedanför!

1.

Ta en tepåse fylld med svart te och skölj den med kallvatten. Då kommer den vara din bästa vän för när du har bränt dig i solen under en varm sommardag eller på utlandsresan. Teet innehåller nämligen ämnet tannin som hjälper huden att läka och ger en långvarig svalkande känsla.

te2

2.

Ämnet tannin, som finns i svart te, kan också hjälpa mot svullna och trött påsar under ögonen. Nästa gång du dricker en kopp te så spara tepåsen. Lägg den i en liten behållare och lägg i kylskåpet en eller två dagar. Sedan när du känner att det är dags att göra något under påsarna under ögonen är det bara plocka fram tepåsarna från kylskåpet.

te3

3.

Samma tepåsar som du bevarar i kylskåpet för att lindra svullna ögon kan du använda på det här sättet. Att råka bränna sig i köket kan ju hände lite tätt som tätt och då fungerar tepåsarna alldeles utmärkt.

te4

4.

Visste du att grönt te innehåller antioxidanter som kan förebygga vårtor? Ta en använd tepåse efter den kallnat och fäst ovanpå vårtan. Efter 15 minuter tar du bort tepåsen och ersätter den med en ny. Låt den ligga på i ytterligare 15 min. Vänta några dagar och sedan kan vårtan falla av.

te6

5.

Oavsett om vi gillar det eller inte så har vi alla mer eller mindre fotsvett. Och använder man vissa skor mer än andra finns risken att de börjar lukta. Men lösningen finns bara en tepåse bort. Men i det här fallet ska inte tepåsen vara använd. Torra tepåsar är nämligen strålande på att absorbera lukt. Ett perfekt knep för gymnastikskorna.

te7

6.

Gillar du att påta i trädgården ska du aldrig slänga använda tepåsar! Tanninet som finns i teet sänker nämligen pH-värdet i jorden, och ett lägre pH-värde förebygger att det växer svamp runt roten på växten. Så, om du planterar en ny växt i trädgården, placera tepåsen (alternativt teblad) i marken i närheten av roten och sedan är det bara att vänta på det vackra resultatet.

te8

7.

Ska du låta disken ligga i blöt på grund av svåra fläckar? Släng i några tepåsar där också! Då kommer fläckarna att vara mycket enklare att få bort.

te9

8.

En skinande badrumsspegel är ju aldrig fel! Och med tepåsar som hjälp blir det mycket enklare att få ett klockrent resultat. Koka en eller flera koppar te. Låt det kallna och sedan doppar du bara trasan i teet. Det kommer dessutom att lukta gott.

te10

9.

Hackat lök? Kanske lagat mat som luktar väldigt starkt? Tvätta händerna med en tepåse. Precis som med illaluktande skor så absorberar tepåsen lukten på ett effektivt sätt.

te11

Man hade ju en aning om att teplantor innehåller bra saker, men jag visste att tepåsarna man har i hemmet kan hjälpa till med så mycket. Dela gärna om du också känner för att testa dessa knep!