Aldrig mer myggbett: Ingrediensen som får myggen att lämna dig ifred för gott

Många av oss svenskar går runt hela året och väntar på sommaren – jag vet att jag gör det i alla fall. Man vill helst bara snabbspola igenom alla mörka och kalla månader tills det är dags att ta på sig shorts igen.

Fast trots att vi älskar sommaren för att den ger oss sol och värme, så innebär den även miljontals andra betydligt mindre efterlängtade sommartecken – myggorna.

Men det kan finnas ett enkelt och helt naturligt sätt att slippa undan de plågsamma betten. Jag önskar att jag hade upptäckt det här knepet tidigare.

Jag vet inte hur många gånger jag smörjt mig med illaluktande myggmedel, bara för att upptäcka massvis med nya kliande röda bett dagen efter. Myggmedlet kan även innehålla giftiga ämnen som inte är bra för kroppen. 

Men enligt hemsidan Healthyfoodhouse kan våra sommardagar med myggplågor äntligen vara över. Allt tack vare det helt naturliga B-vitaminet. 

b-vitamin
Bildkälla: Shutterstock

Väldigt höga halter av B-vitamin i kroppen kan innebära att man ger ifrån sig en doft som får myggorna att finna en motbjudande.

Man hittar vitaminet i en hel del av vår vardagsmat som potatis, bönor, broccoli och lök. Och förutom att det kan skrämma bort myggen har B-vitaminen även en viktig funktion för hälsan, den hjälper bland annat ämnesomsättningen och tillverkningen av röda blodkroppar.

Men ett myggbett handlar inte heller bara om kliande utslag. Att bli biten av mygga kan ha en betydligt allvarligare konsekvens – sjukdomsspridning. 

I Sverige behöver vi inte oroa oss för malaria eller zikavirus, men ett bett från våra svenska myggor kan faktiskt överföra harpest eller andra farliga virussjukdomar som Ockelbosjukan. 

myggbett
Bildkälla: Shutterstock

Tagga dina vänner och sprid det här enkla knepet så att fler kan få en myggfri sommar i år!