Billiga och smarta knepet för att förvandla dina sovrumsfönster.

Precis som många av Newsners trogna läsare, så gillar Annabel att hitta kreativa och listiga lösningar på vardagsproblem i sitt hem. Annabel har ett stort och vackert sovrumsfönster med stora luckor, problemet var bara att hon både ville dra nytta av det vackra morgonljuset, men samtidigt bibehålla lite av sin integritet. Hon testade först att sätta på lite traditionellt fönsterlim, men Annabel tyckte inte att resultatet blev tillräckligt bra. Hon ville helt enkelt ha något snyggare, något med mer ”spets”… Det var då hon kom på en briljant idé. Hon blandade nämligen sin egen ”stärkelsegelé”, för att få till ett perfekt, hemmagjort lim. Själva lim-geggan består av något de allra flesta har hemma: majsstärkelse, kallt vatten och kokande vatten. På mindre än en timme skapade Annabel en elegant lösning för sina glasfönster. Och som tur för oss valde hon dessutom att dela med sig av projektet på sin blogg, så att alla kan lära sig hur man gör. ”Detta är det snabbaste, enklaste, billigaste projekt jag någonsin gett mig på och jag blev 100 procent förälskad i resultatet”, skriver Annabel. Scrolla gärna ner för att kolla hur denna kreativa tjej förvandlade sitt sovrumsfönster…

Här är Annabels sovrumsfönster.

annabel1

Annabel målade alltså ett lager ”stärkelsegelé” på fönsterrutan. Gelén, som fungerar precis på samma sätt som lim, består av två matskedar majsstärkelse och lika stor mängd kallt vatten. Till det tillsatte Annabel 3 dl kokande vatten.

brush1

Innan hon blandade gelén skar hon ut en rektangulär bit av spets.

brush3

Hon målade på ett tjockt lager lim på fönstret och såg till att täcka alla hörn och kanter.

annabel9

Det bästa när man använder spets är att det inte bildas några jobbiga luftfickor. Så det är extra lätt att stryka på.

nice1

På mindre än en timme skapade Annabel både ett elegant sätt att få mer avskildhet, men också något som släpper in ljuset ordentligt. Skulle du vilja ta bort spetsdekorationen, kan du helt enkelt tvätta fönstren med varmt vatten.

bild1

Visst blev det vackert?

bild11

Håll med om att det verkligen är en smart idè? Jag älskade i alla fall detta och jag hoppas det Annabels lilla knep kan inspirera många framöver!