Därför ska du alltid lägga ett mynt i frysen innan du åker hemifrån

Därför ska du alltid lägga ett mynt i frysen innan du åker hemifrån

Har du någon gång kommit hem från semester, arbetsresa eller kanske ett par dagar hos släkten – och noterat att alla digitala klockor blinkar i fel tid?

Du inser snabbt att du haft strömavbrott, men kan omöjligt veta när eller hur länge det pågick. Därför kan du inte heller veta om matvarorna i frysen har tinats, blivit förstörda och sedan frusit igen.

Eller kan du?

I samband med att orkanen Matthews svepte in över USA så delade Sheila Pulanco Russell med sig av ett fiffigt knep till alla som evakuerades från sina hem.

Tricket kan vara bra att ha i bakfickan varje gång du ska åka hemifrån för en period – eftersom du då inte behöver få huvudbry över vilka matvaror som får vara kvar och vilka som åker i soptunnan när du kommer tillbaka och noterar att du haft strömavbrott.

Det låter konstigt, men allt som behövs är en mugg, ett mynt och lite kranvatten.

Bildkälla: Sheila Pulanco Russell (Facebook)

I ett Facebook-inlägg som snabbt har fått hundratusentals reaktioner och delningar förklarar Sheila hur du går tillväga. Så här skriver hon:

”Ställ en mugg med vatten i frysen. Låt vattnet frysa och lägg sedan ett mynt på toppen innan du lämnar det i frysen.

På så sätt kommer du, när du återvänder efter att ha varit evakuerad, kunna veta om din mat har blivit riktigt dålig och sedan frusit igen, eller om den har varit frusen hela tiden medan du varit borta.

Om myntet har fallit till botten av muggen så betyder det att all mat har tinat och att du borde kasta den. Men om mynten är antingen på toppen eller i mitten av muggen så kan dina matvaror fortfarande vara okej.

Det är också en bra idé att lämna det här i frysen hela tiden – så om du förlorar ström av någon anledning har du det här knepet att falla tillbaka på. Om du är osäker på din mat, kasta den bara. Huvudsaken är att allt är är säkert.”

Enkelt, effektivt – och billigt, eftersom du inte behöver slänga massa mat i onödan. Dela gärna vidare det fiffiga knepet till alla dina vänner!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna