De förvandlar gamla bebiskläder till mjukisdjur och resultatet är bedårande.

Att få se sina barn växa upp är underbart, men samtidigt kan tiden gång vara lite bitterljuv.  Deras resa in i vuxenvärlden är förstås spännande, men att hålla barndomens minnen vid liv är också viktigt. Så i stället för att knäppa massa bilder och lägga upp på nätet, varför inte skapa något riktigt personlig som kanske till och med kan användas i generationer framöver? Etsy är en sida för näthandel där kreativa människor runt om i världen nätverkar för att köpa och sälja unika varor. Det är där denna trend uppstått med att förvandla babykläder till något alldeles underbart: Gosebjörnar. Gosedjuren tillverkas oftast av babybodys och andra barnkläder som ungarna växt ur eller blivit för slitna för att ge bort. I stället kan dessa härliga hantverk bli ett speciellt minne för både barn och föräldrar och kanske även föras vidare till barnbarnen? Kolla gärna in exemplen nedan och låt dig inspireras!

Etsy/ImaginationAcresLLC

kuddle1

Denna mjuka och mysiga bodyn är söt nog på egen hand, men ett barn växer som bekant snabbt.

Helst ser jag att man alltid skänker bort överblivna kläder, men ibland kanske något plagg är särskilt betydelsefullt och därför kan det ju finnas en poäng i att bevara det… Och när man gör på det här sättet, så blir det ju verkligen något vackert!

Etsy/ImaginationAcresLLC

body1

Björnarna kan göras med hjälp av kläder i flera storlekar, även om det är sådana här onepiece-kläder som verkar fungera bäst och vara enklast.

Etsy/SyStinkinFabulous

gosigt

Varje konstnär har förstås sin egna, unika stil. Det finns en mängd olika varianter, men alla har en sak gemensamt: De är väldigt söta!

Etsy/MaciMichael

mysigt1

Björnarna är ett bra sätt att bevara barnets favoritplagg och samtidigt hålla minnet av barndomen vid liv.

Etsy/StuffsByLara

pice1

Och eftersom barnkläder ofta är gjorda av mjukt tyg passar de utmärkta att använda till gosedjur. Småbarnen kommer garanterat att gilla sitt nya sällskap i alla fall.

Etsy/SyStinkinFabulous

stinkin

När de blir ännu äldre kan de säkert ge bort gosedjuren till sina egna barn.

Etsy/BittlesBoutique

vuxna

Jag måste säga att de verkligen är förtjusande små skapelser!

Etsy/Crazyleggies

badaran

Man måste ju inte göra björnar heller. Den här valen är ju också rätt söt, eller hur?

Etsy/KeepsakeSofties

Processed with VSCOcam

Kaniner verkar också vara ett populärt tema.

Etsy/TheKnottedWool

kanin1

Jag tycker i alla fall att detta var väldigt fina små mjukisdjur och skulle gärna göra en själv åt mina barn!

Etsy/StuffsByLara

gosigt1

Dela gärna vidare dessa oväntade men förtjusande sätt att göra om barnkläder på, så att fler kan få chansen att inspireras av detta!