Det händer i din kropp om du äter en tesked kanel om dagen

Kanel är inte bara gott, det är också riktigt bra för din kropp.

Kanel innehåller bland annat en del antioxidanter, som skyddar och neutraliserar kroppen från så kallade fria radikaler.

Här listar vi flera fördelar med denna fantastiska krydda!

Det finns vissa livsmedel i hemmet som kan ha oanade positiva effekter på kroppen, utan att man vet något om det!

Istället står de i våra skafferier och används kanske hos många varje dag, men utan att tänka på de faktiskt bidrar till en människas hälsa.

Kanel är en mycket älskad krydda i det svenska hemmet.

Och förutom att passa på en hel del efterrätter finns det flera fördelar med att få i sig en tesked kanal varje dag.

– En del studier har visat att kanel kan ha en viss positiv påverkan på vår blodsockerreglering och insulinkänslighet. Kanel innehåller också en del antioxidanter, som skyddar och neutraliserar kroppen från så kallade fria radikaler, säger dietisten Elin Karnstedt till Newsner.

Foto: Shutterstock

Kan skada kroppen vid för högt intag

Men mer än en tesked kan också skada kroppen.

– Kanel innehåller dock även ett ämne som heter Kumarin, vilket i större dos och under en längre tid kan skada levern, säger Elin Karnstedt.

Därför är det också viktigt att en vuxen inte får i sig mer än en tesked och barn inte mer än en halv tesked.

Kumarininnehållet i kanel varierar beroende på kanelsort. Enligt Livsmedelsverket bör vuxna begränsa sin konsumtion av kanel till ungefär en tesked per dag och barn till ungefär en halv tesked per dag för att undvika risk för leverskador.

Men det finns också fler fördelar att äta kanel:

Kanelen är bra för din hjärna: Genom att lukta på kanel kan öka hjärnans förmåga till kognitivt bearbetande. Om man dessutom äter det regelbundet förbättras hjärnans funktion. Det minskar även risken för Alzheimers.

Förhindra huvudvärk: En liten gnutta kanel om dagen kan göra att du blir av med irritabilitet och depression samt förhindra huvudvärk.

Bra för hjärtat: Om du kryddar din mat med till exempel kanel kan det bidra till att minska negativa effekter av att konsumera fet mat.

Hjälper dig gå ner i vikt: Kanelen hjälper dig att öka din ämnesomsättning och reglerar dessutom blodsockernivåerna. Detta är en viktig faktor när det kommer till viktminskning.

Motverkar sura uppstötningar: Kanelen fungerar dessutom bra för att motverka diarré och kronisk smärta som artrit.

Förhindrar risken att drabbas av cancer: Cancerceller tar upp glukos och ignorerar metabola signaler, vilket är varför det är viktigt att kontrollera blodsockernivån och återupprätta en hälsosam ämnesomsättning om detta behövs.

Kontrollera humörsvängningar: Under PMS kan kanel kontrollera och förhindra kramper.

Förbättrar munhälsan: Det kanske är svårt att tänka sig men kanel är också en av de mest populära ingredienserna i munvatten och tuggummi. Kaneln kan nämligen ståta med antibakteriella egenskaper, vilket passar utmärkt för att skydda tandköttet och tänder från skador samt skyddar din andedräkt.

Kanel är bra för din hud
På grund av dess antibakteriella egenskaper kan kanel även lindra klåda i huden och hudrodnad. På grund av sin naturliga värmeproduktion är kanel också bra för massage och kan hjälpa till att lindra muskel- och ledvärk. Kanel kan också hjälpa till att bekämpa akne

Källa: Kurera.se

Wow kanel är verkligen fantastisk! Dela vidare denna artikel till alla du känner!