Det ser ut som en vanlig bukett rosor. Men när hon delar dem… Oj, vad gott!

När jag åker iväg till gäster brukar jag alltid ta med mig antingen blommor eller en ask choklad som gå-bort-present. Däremot har jag aldrig tänkt tanken att kombinera de båda. Men när jag såg det här, då kändes det plötsligt helt klockrent. Det är inte bara fantasifullt och hemmagjort, det är dessutom gott! Ann Reardon visar nämligen hur man gör en fin blombukett – av choklad och jordgubbar. Detta kommer jag definitivt att med mig när jag åker till gäster över julen.  

1. Rulla fem bollar samt ett längre snöre av choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.

blomma1

2. Vik sedan bakplåtspappret över bollarna och platta till dem försiktigt, först med fingrarna och sedan med en kavel. Gör sedan samma sak med chokladsnöret.

blomma2

3. Skölj jordgubbarna och skär bort den översta biten. Doppa sedan en cake pop-pinne i vit choklad och tryck ner den i jordgubben. Därefter doppar du ner hela jordgubben så att den blir täckt av vit choklad.

blomma3.2

4. Rulla ihop snöret. Det blir mittendelen av rosen. Skär bort halva toppen och lägg den kvarvarande halvan av chokladsnöret uppe på jordgubben. Den nedre delen av chokladsnöret virar du runt omkring, det blir kronbladen.

blomma4.1

5. Tryck på de tillplattade chokladbitarna runt omkring jordgubben. Detta blir bladen. Den sista biten du sätter fast kan du trycka ut lite försiktigt så det ser ut som att blomman öppnar sig.

blomma5.1

6. När rosen är klar gör du bara likadant med resten av jordgubbarna och chokladen. Som variation kan du byta av lite mellan mjölkchoklad och vit choklad som blad till blomman, eller varför inte doppa toppen av en jordgubbe i vit choklad och använda den i buketten. Håll på tills du känner att du har en fin bukett, slå in blommorna och vips är din gåva redo att ge bort!

blomma6

Här kan du se när Ann Reardon gör den fina blombuketten:

Det här tyckte i alla fall jag var ett riktigt bra förslag på en gå-bort-present. Det är både fint och gott, vad finns då att inte tycka om med det?! Gilla gärna om du också tror att det vore en toppengåva.