Detta IKEA-knep kostar mindre än 100 kronor, men resultatet är absolut världsklass.

Det flesta av oss har nog stött på IKEA-hyllan ”Kallax” när vi varit hemma hos någon. Jag kan förstå varför den blivit så populär; den är enkel, praktisk och kan användas som rumsavdelare eftersom den är lika fin från alla håll. Men ska jag vara helt ärlig så känns den ibland rätt tråkig och bökig också. Och att den tar en hel del plats fick denna familj bittert erfara. Trots att det mätt ut en plats innan de köpte hyllan, så upptäckte familjen att den var för stor när den väl kom in i huset. Men som tur var kom de på en briljant lösning som jag bara måste dela med er, för det är säkert fler som kan ha användning för detta knep. Kolla in denna förvandling från Michelle på Iron & Twine.  

Detta är hörnet av hallen som hyllorna skulle stå i. Mamman Michelle tog ett måttband och mätte upp.

hylla1

Familjen köpte tre hyllor, men upptäckte till sin förvåning att de inte fick plats på det ställe där de hade tänkt sig. Som ni ser sticker en bit ut i dörren.

ikea66

Men strax därefter kom de på en idé som är lika enkel som briljant, nämligen att vrida yttersta hyllan 90 grader. Då passade allt perfekt! Men fantasin stannade inte där…

vrida1

Eftersom de inte tyckte hyllytan som riktats utåt var speciellt snygg gjorde de om den lite. Med tejp, färg och lite penslar satte de igång.

ikea1

Den ”svarta tavlan” kostade runt 100 kronor att tillverka. Familjen målade på två lager svart griffeltavla-färg , så att det satte sig ordentligt. Färgen är inte reflekterande och den är gjord för att tåla hårt slitage.

farg1

Sedan var det bara att låta tavlan torka och ta bort tejpen.

tejp1

Färdiga resultatet? Wow!

result1

Allt passar perfekt och står stadigt på plats: Här finns utrymmen för fotoalbum, viktiga papper och tillräckligt med rum för lådor.

tomt6

Snacka om förvandling! Smart lösning på ett litet, irriterande problem.

Bildkälla: Iron&Twine

knark9

Gilla gärna om du också tycker det här projektet blev väldigt bra!