Du tror det är supersvårt. Men den här häftiga kakan är lättare än du tror att göra. Perfekt för födelsedagen!

1. Jag blev helt till mig när jag såg den här fantastiska kakan! Så snygg och det bästa av allt är att vem som helst enkelt kan få till den genom att följa de här enkla stegen. Nu kan vi alla överraska våra nära och kära på födelsedagen med en riktigt härlig kaka.

fargkaka1

.ad-container-normal {display: none;} .ad-container-narrow {display: block;} @media all and (min-width:800px) { .ad-container-normal {display: block;} .ad-container-narrow {display: none;} }

2. Det första du behöver göra är att blanda ihop en kaksmet. Dela upp och placera smeten i mindre skålar, där du sedan kan färga dem med hjälp av exempelvis karamellfärg. Häll sedan över smetarna i olika spritsar. Använd dessa för att skapa en smet i alla regnbågens färger.

fargkaka2

3. Baka kakan i ugnen. När den är färdig så skär du ut siffran med hjälp av en form, som på bilden.

fargkaka3

4. Nästa steg är att baka en smet för kakan som ska vara runt själva siffran. Blanda ihop smeten i en bunke och ta fram en form i rätt storlek. Häll ned ett tunt lager av smet i formen. Lägg i de regnbågsfärgade siffrorna i formen. Fyll upp med resten av den neutrala smeten och stoppa in i ugnen.

fargkaka5

5. När kakan är klar är det bara att smeta över glasyr.

fargkaka6

6. Nu har det blivit dags för min favorit. Sockerpastan! Ta fram sockerpasta i passande färger, rulla dem till rullar och tvista. Banka ut på köksbänken.

fargkaka7

7. Linda sockerpastan runt kakan som på bilden. Nu är det bara att stoppa i några färggranna ljus.

fargkaka8

 

Grattis! Du har skapat en fantastisk födelsedagskaka.

Bildkälla: Imgur

Gilla gärna Newsner för fler smarta knep: