Fembarnsmamman tar 2 gamla IKEA-sängar och skapar något fantastiskt.

Elizabeth och Tom från Texas i USA har fem barn och det skulle kunna vara som vilken familj som helst. Men eftersom Tom har ett funktionshinder och åkt in och ut på sjukhus genom åren så ville Elisabeth göra något för att få samman familjen igen och få tillbaka glädjen. Till slut bestämde sig föräldrarna för att infria en dröm de länge haft. De skrapade ihop alla sina besparingar och sålde av en hel del för att köpa en stor husbil, som de reste runt med i hela USA. Efter äventyret kom familjen hem och allt var som vanligt, förutom att en sak: Barnen och föräldrarna saknade att sova i samma rum. Vad som hände? Mamma Elizabeth tog två IKEA-sängar, byggde en stor familjesäng och lade upp projektet på nätet. Nu har hennes IKEA-hack spridits av tiotusentals och jag är lika imponerad som alla andra, kolla bara här nedan!  

1. Två enkla våningssängar av IKEA-modellen utgör grunden. De två bäddarna är placerade mitt emot varandra och stegarna är mot väggen, så att de inte längre är användbara.

2. För att göra de två sängarna till en, köp två vita träpaneler och två trälister.

panel2

3. Fäst träskivorna som utgör mellanstycket med vinkeljärn.

panel3

4. Sätt in madrasser och pynta så det blir mysigt.

madrasser1
Skärmavbild 2015-11-16 kl. 15.47.00

5. Visst skulle man trivas här?

Skärmavbild 2015-11-16 kl. 15.46.24

6. Här kan alltså alla barn Zach (11), Izzy (9), Ben (7), Owen (3), Elijah (1) och föräldrarna sova tillsammans.

familje

Elizabeth och Tom understryker att alla barnen även har sina egna rum och egna sängar, men familjesängen fungerar ändå som en mysig samlingpunkt vissa kvällar och nätter. På Wanderingtheworldbelow.com kan du läsa mer om familjens projekt och deras resa tillsammans.

Dela gärna dig av denna vackra idén med alla du känner. För alla skulle väl vilja ha en sådan här hemma?