Fyra smarta knep för att överleva vintern.

Är du som jag en sådan person som fryser jämt? Nu blir det bara kallare och kallare, och snart kommer vintern vara här. För att hjälpa dig att överleva de kalla vintermånaderna kommer är fyra smarta knep till ditt hem.

Blöta skor

Bildkälla
Det kan ta en evighet att få skorna torra efter en dag i snöslasket. Men det finns ett smart sätt att få dem att torka snabbare. Tryck ner tidningspapper i skorna och ställ dem gärna nära ett element. Det kan vara bra att byta ut pappret efter ett tag.

skor

Kallt drag under dörren

Bildkälla
Drar det kallt i springan under dörren hemma? Inga problem. Köp bara rörisolering och klipp itu den. Fäst den sedan runt kanten på dörren, och ingen mer kalluft kommer in. Det finns speciell isolering som är gjord för att sitta under dörrar, men rörisolering är betydligt billigare och fungerar precis lika bra.

dörr2

Kalla fönster

Fönster kan vara en riktig energibov på vintern. Därför kan det vara smart att isolera dem. Det billigaste sättet att göra detta är med vanlig bubbelplast. När du fäster bubbelplast på insidan av ett fönster så kommer de små bubblorna fungera som ett nät av isolerande luftfickor.

fönster2
fönster3

Det räcker med att spruta lite vatten på fönstret för att få plasten att fästa.

Bildkälla

fönster4

Sedan är det bara att trycka dit plasten. Du får fortfarande in ljus genom fönstret, men kylan stannar utanför. Eftersom du bara använder vatten för att fästa plasten behöver du inte oroa dig för att det ska bli några märken på glaset efteråt.

Dyra elräkningar

Ingen gillar elräkningar. Men genom att följa tipsen ovan och isolera fönster och dörrar kan du sänka din energiförbrukning. Ett annat smart sätt att minska kostnaderna för elen är att sänka inomhustemperaturen. Sänker du med en grad så minskas uppvärmningskostnaden med fem procent. Se till att flytta bort alla möbler som blockerar elementen också. Då har värmen lättare att komma ut i rummet och du kommer sänka dina elkostnader ytterligare.

shutterstock_137115719

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna