Geniala förklaringen bakom hålet i din pastaslev.

Jag kan villigt erkänna att jag är ett riktigt stort fan av pasta. Det finns få ingredienser jag använder så ofta när jag lagar mat som just pasta, för det passar ju faktiskt till det mesta och blir oftast fenomenalt gott – oavsett om det är till fest eller vardag. Till mitt pastakokande använder jag en plastslev för att röra om och kontrollera ifall pastan är färdigkokt. Men ända fram till idag har jag alltid undrat vad det där hålet mitt i sleven egentligen varit till för. Jag ser det varje gång jag lagar mat men jag har alltid trott att det bara varit någon form av designdetalj, men nu visar det sig ha en riktigt smart funktion som kommer att förändra mitt sätt att koka pasta för alltid. Jag önskar bara jag vetat om det här tidigare!

”Att koka pasta är en konst”, brukar jag alltid säga till mina vänner och en av de största konsterna med själva tillagandet är att se till att måtta upp rätt mängd pasta. Allra svårast tycker jag det är att koka spaghetti. Jag tror aldrig jag lyckats få till exakt rätt mängd. Antingen blir det alldeles för mycket spaghetti i kastrullen, eller så blir det för lite och man blir inte riktigt mätt.

Men det finns faktiskt ett helt briljant knep att använda för att måtta upp just sin spaghetti och det enda hjälpmedel som behövs finns faktiskt i de allra flesta köken. Titta efter om du har en pastaslev hemma som påminner om den på bilden här under, med ett hål i mitten.

slev1
Bildkälla: Gail Blaney (Facebook)

Ta nu fram din spaghetti och kör ner en näve i hålet på pastasleven. Hålet är faktiskt anpassat för att mäta upp exakt en rekommenderad portion med spaghetti! Hur smart är inte det?

slev2
Bildkälla: Gail Blaney (Facebook)

Ska du bara laga mat till dig själv mäter du helt enkelt ut en portion med hjälp av sleven. Ska du i stället ha middag och bjuda flera vänner på spaghetti måttar du såklart bara ut fler portioner med hjälp av sleven.

slev3
Bildkälla: Gail Blaney (Facebook)

Snacka om att jag blev glad när jag upptäckte det här, nu kommer det bli betydligt enklare att få till rätt mängd spaghetti i framtiden!

Kanske visste du redan om det här smarta knepet med pastasleven, men kom ihåg att det finns många som ännu inte sett det. Var därför lite bjussig och dela detta vidare så att fler får upp ögonen för det här geniala sättet att mäta upp spaghetti!