Gör din egen grönsaksträdgård med överblivna matrester.

Jag tror inte att något gillar att slänga mat, och de flesta av oss är duktiga på att äta maten innan den blir dålig och använda rester på effektiva sätt. Ibland blir det dock lite kvar som är svårt att göra något med. Då är det bästa att lägga matresterna i matsorteringen eller ha en egen kompost i trädgården. Eller så gör man en helt en egen frukt- och grönsaksträdgård! Här visar Cobi Kim hur hon använder överblivna rester från frukt och grönsaker på ett miljövänligt, smart och billigt sätt. Och allt du behöver till en början är en del av frukten eller grönsaken och ett glas vatten. Efter några dagar, när rötterna börjar gro, är det enkelt att plantera. Sedan är det bara att vänta. Här nedan ser du hur det går till att göra en egen trädgård av överblivna frukter och grönsaker.

Ta det som är kvar av frukten eller grönsaker – till exempel blasten från en ananas, den nedre delen av selleri, rötterna till salladslöken – och placera i ett glas vatten.

bild2

bild1

Efter några dagar kommer det att börja gro.

bild3
bild5

När det har växt i några dagar eller veckor planterar du som vanligt i jorden.

bild4

Vitlök och ingefära kan du plantera direkt i jorden.

Bildkälla: Youtube

bild6

Nedan kan du se en video på hur du skapar din egen trädgård av rester, och du kan också läsa mer om hur du går till väga med olika typer av grönsaker här. Tycker du att det låter smart? Dela gärna vidare!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna