Gör det ont på någon av dessa punkter på kroppen? – Då betyder det att du är allvarligt sjuk

Kroppen har en fantastisk förmåga att läka sig själv, men den klarar inte allt på egen hand. Ibland är vi sjuka utan att vi vet om det, men kroppen är så smart att den signalerar till oss när något är fel.

Ibland är det inte alltid vi förstår varför vi har ont på ett särkilt ställe. En sådan sak som värk i ryggslutet behöver inte handla om bara det, utan kan betyda att du är allvarligt sjuk. Om du känner smärta i någon av dessa sju punkter – var uppmärksam.

 

Om du:

1: Har ont i bröstet…

så betyder det ofta att något är fel med dina lungor. Om du upplever att smärtan är ilande djupt inne i bröstet så bör du kolla upp det.

Foto: Shutterstock

2. Har ont i området runt naveln…

så är det förmodligen något med din tunntarm. Om smärtan kommer i kombination med sämre aptit eller illamående kan det vara tunntarmen som spökar och du bör kolla upp det.

3. Upplever obehag i området ovanför revbenen..

så kan det vara ett tecken på problem med matsmältningen. Smärtan kan kännas på framsidan av kroppen runt magsäcken, men även på baksidan om den. Vilket gör att du upplever det som att du har ont i skuldran.

4. Har ont i magen (speciellt på höger sida)…

så bör du kolla om tarmsystemet fungerar som det ska. Är du förstoppad så är det helt klart något som är fel.

Foto: Sutterstock

5. Får ont i bröstet av att sträcka ut vänster arm…

så kan det vara problem med hjärtat, men det behöver inte vara så illa. Men gör det ont i nacken eller att du känner ett tryck i bröstet av en enkel stretchning så kan det vara ett tecken på hjärtattack eller annat hjärtproblem. Du bör genast gå till en läkare för att kolla upp detta om du känner så.

6. Har kramp inuti magen…

så finns det risk för att det är bukspottskörteln som krånglar. Känner du smärta i kombination med illamående, huvudvärk eller viktnedgång så är det med stor sannolikhet något fel på bukspottkörteln.

7. Har ont i ryggen…

så kan det vara problem med njurarna. Denna smärta förväxlas ofta med smärta i musklerna. Smärtan börjar oftast vid revbenen och arbetar sig neråt mot benen.

 

Källa: brightsideclinicadamguiatucuerpo

Jag hade faktiskt ingen aning om detta, men hädanefter kommer jag inte att ignorera dessa smärtor även om de är små. Man kan vara sjuk utan att veta om det, så dela gärna för att uppmärksamma andra, det kommer att tacka dig. 

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna