Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Han gör massa småhål i ett vanligt fotografi. Resultatet tar stjärnhimlen rakt in i ditt sovrum.

Det är verkligen något magiskt med en stjärnklar natthimmel. Vissa nätter brukar jag titta ut genom badrumsfönstret och stå där i minuter och bara fascineras. Fotografen Jesse Rockwell är också ett stort fan av natthimlen. Han har specialiserat sig på att ta naturbilder och en av hans favoritobjekt är just det som utspelar sig ovanför våra huvuden på natten. Med sin kamera fångar han delar av rymden, med sina miljontals stjärnor, planeter och galaxer. Nyligen åkte han till Santa Barbara i Kalifornien och tog en hisnande bild. Men det var inte tillräckligt för Jesse. För det han gjorde sen är det som verkligen förbluffar mig. Snacka om kreativt arbete!

Detta är fotot som Jesse tog av Vintergatan över Santa Barbara. Nymånen innebar att ännu fler stjärnor var synliga, vilket resulterade i denna fantastiska bild.

Han blev så nöjd med bilden att han skrev ut den på en stor plansch. I normala fall skulle den förbli just ett vanligt foto, men Jesse fick en idé.

Jesse började experimentera med olika sätt göra hål i fotot. Först provade han en skruv, men det var en nål som fungerade bäst.

milky4

Att sticka hål i fotot visade sig vara en rätt tidskrävande uppgift. Rockwell uppskattade att det fanns 10 000 stjärnor på bilden. Detta innebar timmar av repetitivt arbete, men han fortsatte, ofta medan han lyssnade på ljudböcker för att göra saker och ting mindre monotont. Allt eftersom tiden gick började han se frukten av sitt arbete…

Nästa steg var att be en vän om hjälp. Vännen, som arbetar som snickare, byggde en ram till fotot.

milky5

Ramen byggdes så att den skulle kunna innehålla en lampa i olika färger. En reflekterande bakgrund sattes in för lysdioderna skulle få större effekt.

milky6

Lamporna sattes in och sedan var det bara själva fotot som skulle monteras på.

milky7

Resultatet skulle visa sig bli rätt så fantastiskt.

milky8

Läckert, eller hur?

milky9

Fotot kan också ändra färg! Tänk att få ha en sån här i vardagsrummet…

milky10

Bildspel på projektet:

Jag tycker i alla fall att detta blev ursnyggt och jag är så imponerad över Jesses kreativitet. Jesse skriver att han är stolt över sitt projekt, som tog väldigt lång tid och krävde en hel del arbete. Visst, det kanske inte är så enkelt att göra detta hemma helt själv, men jag kan inte låta bli att fascineras över hur bra detta blev. Så förhoppningsvis kan det inspirera någon och det skadar ju inte att dela med sig av andras fina arbete.

Du kan se mer av Rockwells fotografier på bloggen tasteoftheroad.com. Fotografierna i vår artikel är publicerade med författarens tillåtelse.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna

 

Läs mer om...