Här förvandlar hon gamla tennisrack till underbara konstverk med gammaldags teknik.

Det gamla klassiska broderiet har på senare tid blivit väldigt populärt igen och jag tycker att det kan vara både avslappnande och trevligt att sitta hemma och brodera exempelvis en hemmagjord duk, gardin eller varför inte en liten tavla. Att brodera ger verkligen möjligheter till att uttrycka sig själv – något som konstnären Danielle Clough har tagit tillvara på. Hon broderar vackra konstverk i alla möjliga färger och former och har på slutet dessutom hittat en alldeles egen, och minst sagt speciell, metod för sitt broderi. Hennes vackra skulpturer finns numera nämligen att hitta på… gamla tennisrack!

Danielle Clough har länge tyckt om att brodera, något hon dessutom är väldigt skicklig på. En dag var hon ute och kikade runt i en second hand-butik när hon ramlade över ett gäng gamla tennisrack. Då fick hon sin smarta idé – och sedan dröjde det inte länge innan hon hade broderat ihop en fin tavla på ett tennisrack.

So now I roll around with rackets. Wool wizardry 1000. #embroidery #rose #progress #thefirst

Ett foto publicerat av Danielle Clough (@fiance_knowles) Sep 10, 2015 kl. 3:36 PDT

Väven på ett tennisracket visade sig i princip vara en större version av de tyger hon vanligtvis broderade på, vilket gjorde att det fungerade utmärkt som bas för broderade konstverk.

Blue paper flowers. #embroidery #racket #flowers #

Ett foto publicerat av Danielle Clough (@fiance_knowles) Dec 22, 2015 kl. 12:08 PST

Det krävdes en lite annorlunda metod, samt tjockare garn, för att täcka igen de större hålen. Men Danielle lyckades bra ändå.

#embroidery #racket #batminton #tulips

Ett foto publicerat av Danielle Clough (@fiance_knowles) Dec 19, 2015 kl. 3:54 PST

Med ramen, som ju blir den ovala delen på ett racket, runt omkring tavlan blir det en riktigt häftig slutprodukt.

Titta bara på detaljerna!

Second attempt at getting involved with sport. #embroidery #racket #protea #whataracket

Ett foto publicerat av Danielle Clough (@fiance_knowles) Okt 7, 2015 kl. 9:53 PDT

Källa: Littlethings

Jag tyckte att det här var riktigt imponerande och Danielle är verkligen en talangfull konstnär. Gilla gärna om du håller med.