Håll inbrottstjuvarna borta på semestern – med oväntade diskknepet som alla borde känna till

Tomma hus och lägenheter är hett villebråd för alla inbrottstjuvar, och semestertider är deras högtid. För att undvika att tjuvarna tar sig in i ditt hem måste du tänka som en tjuv, det vill säga, du måste få dem att tro att du inte alls är bortrest och att kusten är klar.

Att låta en granne en släkting ta in posten för att inte tjuvarna ska se att brevlådan inte tömts på länge är ett klassiskt knep som används flitigt. Men det är också så gammalt i gemet att erfarna inbrottstjuvar vet att många gör så.

Om du vill vara helt säker på att tjuvarna inte slår till mot ditt, eller någon anhörigs hem, så ska du göra något de inte tänkt på. Min personliga favorit är att lämna disk framme så den syns från fönstret.

Därför ska du lämna ditt hem stökigt

Tänk såhär. Tjuvar kollar alltid fönstren innan de bestämmer sig för att slå till mot en bostad, för att vara säkra på att ingen kan komma hem snart.

Normalt sett skulle man aldrig lämna disk stående på bänken om man resten bort på semester, i alla fall inte om man är en renlig person. Små stökigeheter som en skål med flingor i, en öppen tidning, läsglasögon, och så vidare, ger med andra ord sken av att någon snart kommer komma hem. Smart va?

Foto: Shutterstock

Visst var det ett smart, och ganska skönt knep? 😉 Dela gärna med andra semesterfirare som kan gilla tipset.