Han förvandlar en tom skokartong till en pryl mina barn kommer älska. Detta är så smart.

Har du kvar massa använt presentpapper och tomma skokartonger från jul, som numera bara ligger i ett hörn någonstans och skräpar? I så fall: släng det inte. Jag ramlade nämligen över det här knepet, från Youtube-användaren Dave Hax, som jag bara måste dela med mig av. Med några få saker gör han nämligen något så läckert som – ett fullt fungerande fotbollsspel! För mig som älskar att återanvända grejer verkar det här som en riktigt enkel och billig idé och jag kommer definitivt göra ett till mina barn nu i helgen.

Du behöver:
En tom skokartong
Presentpapper
Siljverejp
Pinnar
Klädnypor
Pingisboll

1. Om din kartong har lock: klipp bort locket med en sax. Tejpa därefter kring känsliga delar som hörn och kanter för att kartongen ska tåla mer. Gör sedan rektangulära hål på kortsidorna med hjälp av en kniv – de kommer fungera som mål.

fotbollsspel3

fotbollsspel2

fotbollsspel1

2. Klä in kartongen i presentpapper, med hjälp av lite tejp, så att den ser lite finare ut. Klipp sedan bort samma hål för målen på presentpappret och tejpa runt målramen så att inte pappret går sönder. Du kan givetvis hoppa över att klä in kartongen om du tycker att den är fin som den är.

fotbollsspel4

3. Ta en kniv och gröp ur fyra små hål i samma höjd och storlek på vardera långsida. De behöver sitta så högt att en klädnypa får plats under utan att slå i marken.

fotbollsspel5

4. Tryck in pinnar, exempelvis bambupinnar, genom hålen och klipp av dem till den längd du önskar. Vira sedan lite silvertejp runt ändarna för att få skönare och mer stabilt grepp.

fotbollsspel7

fotbollsspel6

5. Fäst klädnypor på pinnarna. De kommer att bli spelare – och därför sätter du fast klädnypor i två olika färger, ett för vardera lag.

fotbollsspel8

6. Släpp ner en pingisboll och blås igång matchen!

fotbollsspel9

Här kan du se när DaveHax tillverkar fotbollsspelet:

Jag hade aldrig tänkt på att man kunde göra något sådant här av en tom kartong och det är ju dessutom en leksak som inte kostar särskilt mycket pengar. Gilla gärna om du också tyckte att det var ett smart knep.