Han smetar lim på vinylskivan. Låter det konstigt? Anledningen är genial.

Mina cd-skivor lyssnar jag aldrig längre på men mina gamla vinylskivor gör jag mig ogärna av med. Det händer att de åker fram då och då, det är en skön känsla av nostalgi att lyssna på gammal knastrande rock. Tyvärr har många av mina gamla lp-skivor legat undangömda, på en stökig vind eller i en dammig källare. En del har jag köpt på loppis och mässor och de är inte heller i bästa skick. De skulle alla verkligen må bra av en rejäl rengöring. Nu finns det en genial lösning på problemet med damm och smuts. Och allt du behöver är lite trälim.

Här nedan ser du hur det går till att rengöra lp-skivorna. Det är enkelt och kräver inte mer än en flaska lim. När du börjar lägga på limmet kan det vara smidigt att låta skivan snurra – då blir det jämnt applicerat.

Bildkälla

skiva2

Du behöver inte använda lika mycket lim som han gör i videon, det viktigaste är att täcka hela skivan. Och lyssna hur det låter efteråt! Absolut värt att testa, eller hur? 🙂 Jag tänker i alla fall gå hem och ge mina gamla godbitar en riktig rengöring så kanske jag lyssnar på dem mer i framtiden.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna