Här är knepet med diskmedel – som kan rädda din sommar

Det är alltid en bra idé att ha kylpåsar hemma. Man vet aldrig när olyckan är framme – det kan handla om stick, att man ramlar och slår sig eller andra skäl till att man behöver dämpa svullnaden.

Själv trodde jag att det bästa var att köpa kylpåsar och hade inte en tanke på att de går att göra på egen hand. Men med några få ingredienser och lite finess kan man snabbt och enkelt sno ihop sina egna påsar. Det innebär en perfekt möjlighet att bunkra upp inför sommaren och dessutom en chans att spara några kronor.

Men tänk på att innehållet blir väldigt kallt och att därför aldrig lägga påsen direkt på huden, för att undvika obehag. Det är mycket bättre att ha en handduk mellan påsen och den kroppsdel du behöver kyla ned.

Du behöver:

Förslutningsbara plastpåsar
250 ml handdiskmedel
60 ml alkohol

Gör så här:

1. Det hela är faktiskt väldigt enkelt. Du blandar de två vätskorna och häller ned dem i de förslutningsbara påsarna.

Bildkälla: Youtube.

2. Man kan också välja att frysa endast diskmedel eller en blandning av lika delar vatten och alkohol. 

Bildkälla: Youtube.

3. Påsen ska vara fylld till tre fjärdedelar och när du stänger den, försök att trycka ut så mycket luft som möjligt.

Bildkälla: Youtube.

4. För säkerhets skull är det bästa att använda ytterligare en plastpåse ifall något går sönder. Lägg påsen i frysen och du kommer snart märka att innehållet blir trögflytande, som du kan forma runt de kroppsdelar där du har ont.

Bildkälla: Youtube.

5. De två vätskorna kommer inte att frysa, men alltid att vara kylda och ganska trögflytande och flexibla. Om du inte skulle vilja använda påsen mer kan du tina diskmedlet och använda som vanligt. Men bara om du då inte haft i någon alkohol.

Bildkälla: Youtube.

Här kan du se en video på hur man gör:

Jag tycker verkligen det är värt att gära kylpåsarna med tanke på hur enkelt det faktiskt är och hur smidiga de är. En annan sak som är positiv är att kylpåsarna kan användas flera gånger.

Dela gärna med dig av det här smarta knepet så att fler kan testa inför sommaren!