Hejdå sömnproblem: Denna hemmagjorda häxblandning får dig att somna på nolltid

Sömnlösa nätter kan vara ett riktigt elände, men tyvärr är det ett vanligt problem som drabbar många.

Kanske är det just därför som det myllrar av alla dessa ”metoder” som säger sig kunna råda bot på sömnlösheten. Det är tips om varm mjölk och att räkna får, om att undvika mobilen och om att göra avslappningsövningar – men hur mycket man än testar, så dröjer det sällan länge innan man ligger där och stirrar i taket igen.

Just därför blev jag så glad när jag fick höra om detta husmorstips. Det kräver varken många ingredienser eller mycket av din dyrbara tid – men resultatet, det fick mig genast att vilja dela det vidare med er.

bananer
Foto: Shutterstock

Vi har tidigare berättat om bananer och vilken effekt de kan ha på kroppen.Vitaminer, fibrer, mineraler och naturliga sockerarter finns nämligen i mängder i denna gula godsak, och tillsammans ser de till att kropp och knopp hålls i trim.

Ett av alla dessa nyttiga näringsämnen är magnesium. En medelstor banan innehåller exempelvis 37 mg magnesium – medan själva bananskalet faktiskt innehåller ännu mer av denna mineral. Och vad många inte vet, är att magnesium har visat sig kunna styra hur vi följer vår dygnsrytm. Det är en viktig ingrediens för en god natts sömn, som kan hjälpa till att få bukt med sömnproblem.

Och genom ett enkelt recept, kan man dra nytta av både banan och bananskal… för att koka ihop ett hemmagjort och naturligt ”sömnmedel” som är rikt på magnesium. Det jag talar om är ett gott banante!

Du behöver:

1 ekologisk banan
1 liten kastrull vatten (tillräckligt för en mugg i vanlig storlek)
Ett stänk kanel

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Skär bort båda ändarna av bananen. Lägg sedan den oskalade frukten i det kokande vattnet.
3. Koka i ungefär 10 minuter. Ta sedan en sil eller ett durkslag och häll häxblandningen i en mugg.
4. Strössla över ett stänk kanel i ditt te – och njut!

te, sömn, sömnproblem
Foto: Shutterstock

Det tar bara några minuter att förbereda, det kräver endast ingredienser som de flesta redan har hemma – och till skillnad mot exempelvis sömnpiller, känner man sig inte heller förstörd dagen efter.

Tänk bara på att dricka teet ungefär en timme innan läggdags, för att få största möjliga effekt.

Sedan är det bara att hålla tummarna för en god natts sömn!

banante, sömn, sömnproblem
Foto: Shutterstock

Det här enkla knepet kommer i alla fall jag att testa nästa gång jag har svårt att sova.

Tveka inte att trycka på DELA-knappen på Facebook för att sprida receptet vidare till dina vänner. Kan det hjälpa någon att slippa ligga sömnlös, så är det värt det!