Hemligheten: Så avslöjar du om vattenmelonen är mogen.

Vattenmelon är inte bara otroligt gott, det är ju också en rejäl hälsobomb. Vattenmelon innehåller vitaminerna A, B, C och antioxidanten lykopen. Dessutom går det ju att göra massa olika häftiga grejer med melonen, eller vad sägs detta konstverk? Jag minns också den här killen som borrade ett hål i vattenmelonen och förvandlade allt till magisk melondryck. Men när jag går i affären brukar jag ibland bli osäker när jag ska välja vattenmelon. Jag tycker det kan vara svårt att veta om melonen eller mogen eller inte, men efter dessa tips kommer det ju bli så mycket enklare att välja. Jag hade i alla fall ingen aning om att man skulle kolla efter detta.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna

Här är vad som gäller alltså:
Vattenmelonen ska kännas tung. Lyfter du upp den och den känns lättare än du förväntade dig är risken stor att köttet har torkat ut. Kolla efter på skalet så att det ser okej ut. Om skalet är skadat eller har bruna fläckar kan fruktköttet mycket väl vara skadat det också. Skalet ska vara jämnt i mönster och färg.
Du kan också titta efter en stor ljusgul fläck, som mannen i klippet pratar om. Fläcken visar hur vattenmelonen låg när den växte och den ljusgula färgen där betyder att den är perfekt mogen.