Herregud! Varför har ingen sagt något? Majsstärkelse är ju bäst till ALLT.

Jag visste att majsstärkelse var användbart när man bakar. Men att det fungerade så här bra till alla dessa grejer… Otroligt. Majsstärkelse står härmed på inköpslistan. Mina gamla Converse behöver få sig en rejäl omgång (tips 12). Läs hela listan här nedanför!

1. Om du har fett hår, men inte har tid för att tvätta det, så funkar majsstärkelse som torrschampo. Massera in litegrann i hårbotten för att sedan borsta igenom håret. Voilá!

fetthår

Bild: Flickr.

2. Med majsstärkelse, vatten och karamellfärg kan du enkelt göra fingerfärg för dem små. Blanda stärkelsen med vatten och koka sedan försiktigt. Rör konstant medan det kokar. Lägg sedan blandningen i små koppar och strö över olika sorters karamellfärg och rör om. Du får fin fingerfärg för barnen som dessutom är helt ofarlig!

fingermålning

Bild: Flickr.

3. Strö på lite majsstärkelse när du gör din äggröra så blir den lös och fluffig. Precis som du vill ha den.

ägg

Bild: Flickr.

4. Strö majsstärkelse under armarna och du har en deodorant som absorberar både lukt och fukt.

deo

Bild: Flickr.

5. Om du har en fettfläck på mattan kan du strö lite majsstärkelse på den och hänga den på tork i 20 minuter. Vips, så är fettfläcken borta.

matta

Bild: Flickr.

6. Om du, gud förbjude, får en fettfläck på din favorit-skinnjacka: Lägg på majsstärkelse och låt den vara över natten. Morgonen efter är det lätt som en plätt att torka bort fläcken med en fuktig kökshandduk.

läder

Bild: Flickr.

7. Lite majsstärkelse i badkaret när lillen ska bada är ett väldigt skonsamt sätt för irriterad hud att läka.

baby

Bild: Flickr.

8. Blanda majsstärkelse med vatten och du har den perfekta hjälpen för irriterad hud. Den bidrar till att lindra smärtan från en galen solbrännna eller om du har varit ute i skogen och blivit biten av insikter eller blivit utsatt för blodtörstiga myggor.

solbränna

Bild: Flickr.

9. Häll en tesked majsstärkelse i hinken när du ska rengöra dina fönster. Stärkelsen fungerar som ett mycket milt slipmedel.

fönster

Bild: Flickr.

10. Lite majsstärkelse blandat med vatten är ett bra och naturligt rengöringsmedel för silverporslin.

silver

Bild: Flickr.

11. Böcker med ett par år på nacken är fint att ha i bokhyllan. Men om de börjar lukta kan det vara outhärdligt. Strö över majsstärkelse på väl valda sidor i boken och ställ tillbaka i bokhyllan. Lukten kommer att minska avsevärt.

oldbooks

Bild: Flickr.

12. Majsstärkelse hjälper mot illaluktande skor också! Strö helt enkelt majsstärkelse i skon och dagen efter så knackar du ut det. Lukten absorberas och är som bortblåst.

gammskor

Bild: Flickr.

Fantastiskt vad majsstärkelse är användbart!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna