Herregud! Varför har ingen sagt något? När jag ser vad bakpulver kan göra undrar jag varför den bara stått i skåpet hela mitt liv.

Jag visste ju att det kunde vara bra att ha när man bakar. Men att man kunde använda vanligt bakpulver till allt det här hade jag verkligen inte kunnat ana! Knepet med skorna på nummer 9 är ju briljant.

1. Kliande insektsbett är kanske det mest irriterande som finns. Men blanda ihop en pasta av bakpulver och vatten och applicera på huden. Låt verka och skölj med kallt vatten. Tada! Inget mera kliande.

Imgur

2. Trötta fötter efter en långpromenad eller shoppingtur på stan? Blanda 3-4 teskedar bakpulver per liter vatten och njut av ett riktigt avkopplande fotbad.

Imgur

3. Men det är inte bara för att få fötterna att koppla av som bakpulver är en dunderkur. Genom att strö lite bakpulver i skorna så kan du undvika fotsvett.

Imgur

4. Om du vill få ärtor, bönor och linser mjukare så blanda bara i lite bakpulver när du kokar dem. En tesked per liter vatten räcker!

Imgur

5. Luktar kylen inte riktigt så där fräscht som du hade önskat. Ställ ett fat bakpulver i kylen så absorberas dåliga lukter.

Imgur

6. Få saker går upp mot en läskande dryck en varm sommardag. Rör ihop socker och citronjuice i kallt vatten och blanda i en halv tesked bakpulver. Bakpulvret kommer att förvandla syran i citronen till kolsyra. Bakpulver är ofarligt i mindre mängder men du bör inte äta mer än en tesked. Vill du dricka mycket läsk kan du välja bikarbonat i stället som är samma sak som bakpulver fast utan syra och stärkelse.

Imgur

7. Här är det snabbaste botemedlet mot halsbränna. Rör ned en tesked bakpulver i ett glas vatten och drick. Det hjälper även mot uppsvullen mage efter de där lite tyngre måltiderna.

Imgur

8. I badet: Häll i mellan 50 och 100 gram bakpulver i badvattnet. Det gör vattnet mjukare. OBS! Du bör inte bada så här mer än två gånger i veckan.

Imgur

9. Det här är ju fantastiskt. Men lite bakpulver på en fuktig bomullstuss skapar du en effektiv och naturlig deodorant.

Imgur

10. För den som lider av lite dålig andedräkt är det här ett superknep. Blanda en tesked pulver i varmt vatten och gurgla!

Imgur

11. Även våra kära husdjur kan ha nytta av lite bakpulver. Genom att blanda lite bakpulver i spånet och ni slipper obehagliga dofter. Det är helt ofarligt för djuren. Funkar även på kattlådan.

Imgur

12. För att slippa den där lite unkna doften i din termos är det bara att blanda några teskedar bakpulver med varmt vatten, häll i och skölj.

Imgur

13. Tillsammans med lite vinäger fungerar bakpulver utomordentligt för att rensa avloppet. Häll bakpulver i ditt dåligt rinnande avlopp, fyll på med lite vinäger och låt stå en stund. Häll därefter över kokhett vatten.

Imgur

14. För att rengöra dina silversmycken lägger du dem bara i kokhett vatten. Lägg i lite bitar av aluminiumfolie och någon sked med bakpulver. Spola av med kallt vatten och torka med en trasa.

Imgur

15. Om det var någon som tvivlade på hur bra bakpulver är: Du kan till och med borsta tänderna med det. Det neutraliserar de frätande syrorna i munnen. Otroligt!

Imgur

16. Dina blommor kommer tacka dig för det här. Blanda lite bakpulver med vatten och häll över växten. Resultatet kommer få dig att häpna.

Imgur

17. Är köttbiten lite i segaste laget? Badda den med bakpulver och låt stå några timmar. Sedan är det bara skölja av och steka. Du kommer bli förvånad över hur mycket mörare köttet blivit.

Youtube

18. Stoppa i lite bakpulver i facket för diskmedel och kör din diskmaskin. Voila! Du kommer inte längre ha problem med obehaglig doft!

Imgur

19. Med hjälp av lite bakpulver kan du rengöra både insidan och utsidan av ugnen. Blanda bara med lite vatten, låt verka och torka av. Fullständigt recept hittar du här.

Imgur

Är inte det här bra? Nu kommer jag kunna spara in massor med både pengar och plats!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna