Hon bryter sönder plastskeden och förvandlar den till något jag måste testa i vinter.

Det finns många prylar och saker i hemmet som inte känns särskilt roliga i ett inredningssammanhang. Men jag älskar återbruk och den här senaste skapelsen har blivit en personlig favorit. Mycket på grund av materialet som används för att skapa den här fina ljuslyktan. Att använda plastskedar i återbruk är riktigt kul. Dessa är i sig själv ofta väldigt tråkiga och det är väldigt kul att se det förvandlas till en snygg detalj i hemmet. Plastskedar hittar man på de flesta matvarubutikerna och man kan som bas använda sig av ett gammalt glas eller som i mitt fall en gammal ljuslykta som låg gömd i en låda.

1. Allt som behövs är plastskedar, lim, ett gammalt glas eller exempelvis en ljuslykta.

plastsked1_600x300

2.Börja med att dela plastskedarna, jag tyckte det var lättast att först göra en skåra i skeden och sedan enkelt bryta av den.

plastsked2_600x300
plastsked3_600
plastsked4_600

3. Därefter är det bara att börja limma fast skedarna. Börja på toppen av lyktan/glaset.

plastsked5_600
plastsked6_600
plastsked7_600
plastsked8_600

4. När du kommer till botten av lyktan så ska du se till att vara noggrann med placeringen av sista skedarna, då man gärna vill att lyktan ska stå rakt och inte vingla för mycket.

plastsked9_600

Färdigt resultat:

plastsked10_600
plastsked11_600
plastsked12_600

Det här pysseltipset är gjort av Linda Unander. Hon driver instagramkontot ”Pysselmorsan”, där hittar ni massvis med olika pyssel som alla är utförda i hemmet och som man enkelt kan prova sig på. Så om ni gillar pyssel, se till att följa ”Pysselmorsan” och dela detta vidare om ni tyckte det var intressant.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna