Hon doppar en handduk i cement och gör en vacker kruka att plantera blommor i.

De senaste dagarna har det varit riktigt kanonväder på många håll och nu känns det verkligen som att våren är på god väg. Äntligen, säger jag, för då kan jag äntligen börja ställa ut blommor i min trädgård! Att plantera och sköta om blommor och växter är nämligen en hobby jag bara älskar. Det är dels väldigt roligt att pyssla med, dels så vackert att titta på – och sedan ska vi ju inte heller glömma bort att det luktar alldeles ljuvligt. Något annat som är härligt med just denna årstid är att det inte bara är blommor och växter som börjar ploppa upp. Smarta trädgårdsknep dyker också upp allt mer frekvent på nätet, det ena fiffigare än det andra, och jag kan bara inte få nog av alla dessa fantasifulla idéer. Nu har jag precis ramlat över ett knep som jag bara måste dela till er, det är ju så gulligt! Inte visste jag att det är så här enkelt att göra egna krukor: det enda du behöver är faktiskt handduk, hink och cement. Resultatet är verkligen bedårande – jag bara måste ha detta i min trädgård till våren.

1. Ta fram en hink och blanda ihop vatten och cement. Mängden du ska använda står ofta på förpackningen. Rör om med en pinne tills det blir rätt konsistens, inte för kompakt och inte för vattnigt, men lagom för att handduken ska kunna suga upp cementblandningen på ett bra sätt.

Bildkälla: therusticwillow.com

kruka1

2. Doppa ned hela handduken noggrant i cementblandningen (se till att du inte missar någon centimeter!) och lägg ut den över hinken. Se till att sidorna är jämna och ligger så som du vill – samt att inte kanterna är för långa för hinken. Släta sedan ut toppen av handduken så det blir platt, annars kommer inte krukan kunna stå när du vänder på den.

Torka i 24-48 timmar beroende på hur tjock handduken och cementblandningen är. Det är viktigt att handduken får god tid på sig så att den inte tappar sin form i efterhand.

Bildkälla: therusticwillow.com

kruka2

3. När du känner att det hela är stabilt så vänder du bara på hela paketet och tar bort hinken. Du har nu fixat dig en alldeles egen handdukskruka, redo att fylla med jord och dina favoritblommor!

Bildkälla: therusticwillow.com

kruka4

kruka3

Tycker du också att detta var fullkomligt bedårande? Dela vidare till någon som gillar att pyssla i trädgården!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna