Hon hittade ett gammalt knivblock på loppisen och förvandlar det till något mina barn kommer att älska.

Loppisar är ofta en guldgruva för kreativa och händiga människor. Bland leksaker, böcker, porslin och tavlor går det ofta att hitta några dolda guldkorn. Bloggerskan Serena Appiah var just på en loppis när hon fick syn på något de flesta kanske inte skulle ägna många sekunder åt, men hennes blick fastnade på ett par gamla knivblock i trä. Hon hade funderat på hur hon skulle kunna få barnen att ägna lite mindre tid åt tv:n och tv-spel, för att istället sysselsätta sig med något mer kreativt. Och när hon fick syn på knivställen fick hon en briljant idé. Med Serenas superkreativa förvandling blev knivblocken till något väldigt färgglatt som jag själv blev väldigt sugen på att testa, för jag tror att mina barn verkligen skulle uppskatta detta. Överlag tror faktiskt alla kan inspireras av detta hemmabygge, även om man förstås inte behöver göra på exakt samma sätt som Serena.

Vi har alla sett det någon gång i loppisen: Gamla knivblock som ser ut att ha haft sina bästa dagar.

”Jag gick förbi denna del av loppisen där det stod knivblock och fick en idé. Jag visste att jag var tvungen skulle köpa en. Och vad jag är nöjd att jag tog det beslutet!”, skriver Serena på sin blogg Thrift Living.

knies

Hon började med att måla knivstället i blå färg. Med hjälp av en borrmaskin borrade hon sedan hål i gliporna där knivarna är tänkta att sitta, för att anpassa hålen i precis rätt storlek för barnens kritor.

knife1

Sedan spikade hon fast en liten träskiva och skruvade på klämmor för att hålla penslar och saxar på plats.

Skarmavbild 2016-03-02 kl. 13.12.28

Serena passade också på att färglägga delar av det gamla knivblocket för att göra det lite snyggare. Visst blev det fint? Här kan du se en video på hur exakt du går till väga.

knife2

Och det finns även andra sätt att omvandla gamla knivblock… Vad sägs om denna? Rätt smart!

refreshliving.us

knife1

Gamla knivblock är också perfekt för att organisera barnens skolsaker.

suchisthis.blogspot.com

skolplats

Det går också att piffa till det knivblock och göra ett extra hål för hushållsverktyg, som saxen. Lite färg och dekoration skadar ju inte heller!

pinterest.com

jelinski1

Håll med om att man kan göra massor av fantastiskt smarta saker av gamla knivblock? Dela gärna med dig av tipsen med alla du känner, förhoppningsvis kan ännu fler inspireras att återbruka mera!