Hon klär in strykbrädan i folie och avslöjar ett knep som gör det busenkelt att stryka kläder.

Om det finns någon hushållssyssla som jag verkligen inte tycker om så är det att stryka kläder. Det är tråkigt, det tar längre tid än vad jag har tålamod till – och med vissa plagg känns det nästan omöjligt att få bort alla fula skrynklor. Men nu har jag hittat ett knep som jag då aldrig har tänkt på innan och som jag bara kände mig tvungen att dela med er. Att stryka kläder kan nämligen bli både enklare och mindre tidskrävande med hjälp av lite… aluminiumfolie!  

Det enda du behöver göra innan du börjar stryka är att ta bort tygöverdraget från strykbrädan och istället klä in den i aluminiumfolie med den skinande sidan uppåt. När du har gjort det så sätter du tillbaka tygöverdraget – och så är det bara att köra igång.

Faktum är nämligen att aluminiumfolie är en perfekt värmeledare. När du håller in ångknappen och drar med strykjärnet över klädesplaggen kommer därför aluminiumfolien att reflektera den varma fukten och arbeta mot kläderna från andra hållet – och så försvinner skrynklorna från plaggens båda sidor på en gång. På så sätt sparar du alltså dubbelt med tid!

Kolla bara på detta:

Dela gärna vidare om du tycker att det här var ett smart knep som dina vänner också kan ha nytta av.