Hon köpte ett vanligt IKEA-bord för 199 kronor, men titta nu när hon förvandlar det med ett enkelt knep som alla kan inspireras av.

Jag gillar verkligen att se hur kreativa människor förvandlar till synes ganska tråkiga IKEA-möbler till något alldeles eget och extra. Tidigare har vi sett hur man kan göra om IKEA-hyllan ”Kallax” med lite fantasi, men jag minns även denna pappans geniala projekt med köksinredning från IKEA. Men frågan är om inte detta tips, från bloggerskan Lizzie, är det finaste jag har sett hittills. Det jag gillar med detta är att det verkar så enkelt, det känns som vem som helst kan inspireras av detta. Många känner nog också igen billiga IKEA-bordet ”Lack”, men få har nog tänkt på att det går att piffa upp på detta sätt. Visst blir det snyggt?

Lizzie har inte inte riktigt budgeten för att köpa ett ”riktigt” soffbord till vardagsrummet, så hon åkte till IKEA och köpte ”Lack”. Bordet kostar 199 kronor, men Lizzie kostade också på sig lite annat material för att ge möbeln en ansiktslyftning.

lack99

Om du köper ett nytt bord är det mycket enklare att göra detta innan du monterat upp detta. Se till att bordsskivan är helt ren och torr.

homse

Strö över ett lager lim och lägg på ditt dekor/omslagspapper samtidigt. Det kan vara lite knepigt, men om du har någon medhjälpare fungerar det oftast bättre. Då kan de ena strö ut limmet och den andra lägga pappret över. Använda gärna en roller eller ett kreditkort för att jämna ut eventuella luftbubblor.

homse2

När du är klar med toppen av bordet, vik pappret längs kanterna och limma fast. Med hjälp av en kniv kan du skära försiktigt så att pappret passar kanterna på bottenhyllan också. Spraya gärna klarlack över bordet, då håller det bättre och blir dessutom lättare att torka av om du får fläckar på det. Låt torka några timmar innan du går vidare till nästa steg.

mirakel

Den riktigt stora förvandlingen kommer i sista steget. Leta upp några snygga och passande spikar, sedan är det bara att sätta igång…

dags1

Vilket mått och avstånd du vill ha mellan spikarna väljer du förstås själv.

mata1

Det är inte så svårt som man skulle kunna tro att få dem rakt och jämnt fördelade, bara du är lite noggrann.

lackert5

Resultatet? Visst blir det vackert!

resultatet1

Det nya bordet känns verkligen som ett trevligt komplement till vardagsrummet.

oscar1

Allt som allt gick projektet på cirka 500 kronor. Inte illa, eller hur?

klockrent

Här kan du läsa mer om Lizzies IKEA-knep och vilket material hon använde. Bilderna är publicerade med tillstånd av Lizzie. Dela gärna vidare detta smarta tips om du tycker att att bordet verkligen blev mycket snyggare så här! Förhoppningsvis kan någon av dina vänner inspireras och göra sitt hem både vackrare och mer personligt!