Hon limmar fast ett sidenblad på ett snapsglas. Resultatet? Det här vill jag också ha hemma till jul.

Jag älskar DIY, pyssel och speciellt återbruk av hela mitt hjärta. Oavsett vad som finns att köpa i affärerna så är det ju alltid något speciellt när man kan göra det själv, sätta sin egen prägel på sakerna och skapa något unikt. Oftast har jag ingen plan när jag samlar på mig gamla saker utan idéerna kommer allteftersom jag ser något. Dom brukar kalla mig kreativ men jag säger då bara att det är min fantasi som löper amok. Idén till den här kom när jag såg en av de alla ljusslingorna som finns i butikerna och undrade hur många som har just den slingan hemma? Jag vill ha en som bara är min. Så här kan du också göra en egen ljusslinga, för en billig peng, som bara blir din på ett enkelt sätt.

Små plastglas (snapsglas), rosenblad av siden, billig ljusslinga, limpistol och en borr är det som behövs för att göra den här slingan.

Linda1600

Börja med att limma fast bladen runtom plastglaset.

Linda2600
Linda3600

Se sedan till att rosenbladen täcker toppen av glaset så att ingen plast syns.

Linda4600

För att göra hålet för själva ljusslingan använde jag mig utav en borr, men det går säkert att använda annat, viktigast är ju att det blir ett hål så slingan kan fästas.

Linda5600

Tryck in ljusslingan i hålet och du har en färdig, alldeles unik och hemmagjord, dekorationsbelysning.

Linda6600
Linda7600

Det här pysseltipset är gjort av Linda Unander. Hon driver instagramkontot ”Pysselmorsan”, där hittar ni massvis med olika pyssel som alla är utförda i hemmet och som man enkelt kan prova sig på. Så om ni gillar pyssel, se till att följa ”Pysselmorsan” och dela detta vidare om ni tyckte det var intressant.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna