Hon limmar ihop trasiga lampor och skapar något som jag vill ha i granen. Det här borde alla testa göra själva.

När december kommer och det är dags att sätta upp adventsljusstakar, ja då är det ju alltid en massa lampor som är trasiga och behöver bytas. Vad händer med de gamla trasiga lamporna då? Jo, dessa slänger man vanligtvis bort. Jag ledsnade lite på det här och kom på ett behändigt litet återbruk. Julpynt i form av stjärnor gjorda av ljusen från en adventsljusstake som sedan fick ett nytt utseende med hjälp av sprayfärg och glitter. Detta pynt blev jättefint, är enkelt att göra och gnistrar fantastiskt i granen. Vem har inte velat ha sina alldeles egna julstjärnor?

1. Till det här pysslet behöver du gamla lampor från ljusstake, en liten pärla (eller liknande) att fästa ljusen mot, limpistol, sprayfärg och glitter.

julstjarna1_600

2. Börja med att limma fast lamporna enligt bilden mot pärlan så att det bildar en stjärna.

julstjarna2_600
julstjarna3_600
julstjarna4_600

3. Limma sedan fast en tråd eller dylikt så det blir ett hänge på pyntet.

julstjarna5_600

4. Nu är själva pyntet färdigt, nu är det bara att dekorera som man själv tycker. Jag använde mig utav vit sprayfärg som grund och kastade sedan på silver glitter medan färgen var våt (så den kunde fästa).

julstjarna6_600
julstjarna7_600

Själv hängde jag upp mina julstjärnor i granen, men de passar så klart säkert lika bra på väggen.

julstjarna8_600
julstjarna9_600
julstjarna10_600

Det här pysseltipset är gjort av Linda Unander. Hon driver instagramkontot ”Pysselmorsan”, där hittar ni massvis med olika pyssel som alla är utförda i hemmet och som man enkelt kan prova sig på. Så om ni gillar pyssel, se till att följa ”Pysselmorsan” och dela detta vidare om ni tyckte det var intressant.

Dela gärna vidare detta knep om du tror att någon du känner skulle gilla det!