Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Gör det själv: Så skapar du en skål av höstlöv som kommer förgylla ditt hem.

Hösten är nog min favorit bland årstiderna. När naturen skiftar färg och den svala luften drar in, då trivs jag verkligen. Det kanske låter märkligt, men jag älskar att sitta inomhus och lyssna på regnet som smattrar på fönstrena. Eftersom det blir en del innetid så passar den här tiden perfekt för lite pyssel också.  Och när jag stapplade över detta knep på Hello Lucky kunde jag inte låta bli att testa. Allt du behöver är några fina löv från närmaste skogsdunge, en ballong, en skål, lim och en pensel. Häng med så tar vi det i lugn och ro!

1. Till att börja med behöver du några riktigt fina, stora höstlöv.

2. Blås upp en ballong och placera den i en passande skål. Pensla ett lätt lager lim på ballongen.

3. Stryk dit ett av löven på ballongen. Pensla lite lim (Modge Podge funkar bäst, du hittar det bland annat här) över lövet och upprepa.

4. När du är klar med en fjärdedel av ballongen, sätt dit ett eller två blad i botten som extra stöd. Låt torka i minst en timme.

5. När limmet har torkat sticker du försiktigt hål på ballongen. Var inte orolig om bladen krymper ner när ballongen töms på luft, de kommer att återgå till sin ursprungliga form efter en minut eller så.

6. Sedan är det bara att fylla skålen och ställa den någonstans där du tycker att det passar!

SONY DSC

Källa: Hellolucky.com

Tycker du denna skål var läcker? Dela gärna med dig av knepet till dina vänner. Vill du ha fler knep och pyssel-artiklar klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...