Hon sätter fast en klädnypa på fläkten i bilen och avslöjar ett listigt knep som alla bilägare borde testa.

Att hålla hemmet fräscht och rent kan verka som en aldrig sinande utmaning! Jag ser gärna att det luktar gott hemma och det finns faktiskt många smart knep för att hålla luften ren, utan att använda starka kemikalier.  Här under tänkta jag bjuda på några briljanta tips för så att du kan ta farväl att unken luft och i stället välkomna ljuvliga dofter i ditt hem.  Dessa idéer är inte bara enkel, du kan också spara in en hel del pengar på att göra så här. Spana in knepen och känn dig fri att dela tipsen vidare, om du ser något som du tycker verkar smart!

Citron är bra till mycket

blog.freepeople.com

havssalt

Havssalt ihop med citron kan fylla alla dina rum med en inbjudande doft. Ta reda på hur man skapar dessa små luftrenare här.

Gårdagens nyhet

thekrazycouponlady.com

yesterday

Istället för att kasta gårdagens tidning, återbruka den i sopkorgen! En tjock tidning är perfekt att lägga i botten på sophinken, för att absorbera lukter och fånga upp eventuellt spill.

Havregryn i kylen

lifehacker.com

gryn1

En skål/burk havregryn fungerar naturligt absorberande om du har obehaglig lukt i kylskåpet.

Vaniljdoft hemma

budgetsavvydiva.com

vanilj1

Vem älskar inte doften av vanilj? Det luktar både gott och ger en hemtrevlig känsla. Att sprida denna ljuvliga doft hemma är inte speciellt svårt heller. Häll helt enkelt 2 tsk vaniljextrakt i en mugg och ställ i ugnen på 150 grader i en timme.

Ättika = universalmedel

thekrazycouponlady.com

attika

Med bara en skål ättika kan du få bort tråkig lukt från ett helt rum, men det fungerar lika bra om du har en liten låda eller ett utrymme som luktar mögligt. Låt vätskan stå över natten och vädra sedan ut. Ett annat tips är att blanda ättika med vatten i en sprayflaska och spruta på möbler som luktar unket, det brukar hjälpa att få bort ”källarlukten” bland annat.

Bomullstussar

onegoodthingbyjillee.com

bomull

Doppa bomullstussar i några droppar av din favorit bland doftoljor och placera runt om i hela hemmet. De är smidiga att gömma i soffan eller bakom tavlor och kommer få dina gäster att trivas extra bra.

Doftljus i bilen

Pinte/Theodora Papadelli

doft1

Bilen kan bli en rätt stökig och skräpig plats om man inte håller rent. Och som med alla skräpiga och skitiga platser kan det börja lukta rätt illa. Ett tips: ställ ett doftljus i dryckesbehållaren, när bilen blir tillräckligt varm kommer vaxet att smälta lite smått på ett naturligt sätt och bilen kommer dofta gott!

Knepet med klädnypan

thekrazycouponlady.com

krazy

Ett annat sätt att få en fräschare doft i bilen är att plocka med sig en klädnypa. Pensla den lite med doftolja och kläm fast den i ventilationen. Det kommer blåsa ut ge en härlig och frisk doft! Du behöver ju inte alltid ha klädnypan framme, du kan ju lätt förvara den i handskfacket och ta fram den när du känner att det behövs.

Eukalyptusblad i duschen

eurospaaromatics.blogspot.com

euk1

För en spa-liknande upplevelse varje gång du duschar kan du testa att hänga upp eukalyptusblad i duschen. Det kommer inte bara lukta fräscht, det finns också en hel del hälsofördelar.

Något av dessa tips kommer jag definitivt att prova i framtiden. Har du några vänner som du tror skulle gilla detta får du självklart dela listan vidare 🙂