Ibland känns det som att tiden aldrig räcker till. Men jisses! Med de här 10 smarta knepen hinner jag ju med hur mycket som helst.

Null

1. Skär tomater på ett ögonblick.

Att skära tomater är tråkigt och tar tid. Testa det här istället! Lägg tomaterna på en tallrik och lägg ytterligare en tallrik över. Skär sedan rakt igenom tallrikarna och vips så har du ett gäng perfekt skurna tomater. Det här knepet fungerar precis lika bra med jordgubbar.

Null

2. Gör rent mikron med citron.

Rengöra mikrovågsugnen har aldrig varit lättare. Häll juicen från en citron i en skål tillsammans med en matsked vatten. Mikra i två-tre minuter. Torka sedan av mikron med en trasa.

lemon_ugn

3. Ställ flera tallrikar i mikron

Inte sällan är det ont om tid när man ska värma mat i mikron. Spara tid genom att värma två tallrikar på en gång. Höj upp den ena med en kopp så får allt plats!

Null

4. Håll koll på tejpen.

Ibland kan jag sitta en kvart och leta efter änden på tejpen. Inte nu längre.

Null

5. Hitta rätt nyckel snabbare.

Måla dom med nagellack. Då känner du igen vilken som är till vilken dörr och slipper stå och krångla utanför porten.

blogspot

6. Märk kontakter.

Ibland är kablarna verkligen bara en enda stor röra. I alla fall för mig. Men med det här enkla knepet hittar jag direkt den jag söker.

Not sure which cord is attached to which appliance? Label it!

7. Rensa vasken med bakpulver.

Tillsammans med lite vinäger fungerar bakpulver utomordentligt för att rensa avloppet. Häll bakpulver i ditt dåligt rinnande avlopp, fyll på med lite vinäger och låt stå en stund. Häll därefter över kokhett vatten.

Imgur

8. Kall öl på nolltid.

Det är inte gott med ljummen öl eller läsk. Ett snabbknep brukar ju vara att ställa den i frysen en stund. Men innan du gör det – rulla en blöt servett runt den och den blir kall mycket snabbare!

Null

9. Skala ägg på bara några sekunder.

För hårdkokta ägg är det bara att knäcka skalet mot bordet. Tryck ned ägget och rulla det under handen ett varv. Så där, nu kan du skala ägg på nästan ingen tid alls.

preem_agg

10. Gör rent ugnen.

Med hjälp av lite bakpulver kan du rengöra både insidan och utsidan av ugnen. Blanda bara med lite vatten, låt verka och torka av. Minimal ansträngning och du får tid över till annat!

Imgur

pals12

Men vänta! Här kommer ett bonusknep från vår annonsör Preem.

Tröttnat på julmat och stök i köket? Genom att köpa lunch eller middag på Preem sparar du inte bara tid. Du får också nya, fräscha matupplevelser och kan välja mellan ett brett utbud av olika rätter för hela familjen. Klicka här för läsa mer om Preems matsatsning.