Ingen lyckas på första försöket – klarar du utmaningen som förbryllar hela nätet?

Siffergåtor, IQ-tester och matteuppgifter är något som har fascinerat människan i alla år. Inte sällan dyker det upp olika typer av gåtor på nätet som får en att tänka till och känna sig smart. Det här är ett sådant. Uppgiften har blivit en viral sensation i Japan och förbryllat tusentals människor. Många söker den mest logiska förklaringen, men det är inte så enkelt…

 

Ta fram en penna och lägg kalkylatorn åt sidan. Låt oss se om du kan besvara den här kluriga uppgiften. Ingen kan ta det på första försöket. Det vi kan säga är att du måste tänka utanför boxen helt och hållet.

Den här frågan har blivit en stor snackis i Japan. En studie har visat att enbart 60 procent av 20-åringarna i Japan lyckades svara korrekt. Det gäller att ta sig an uppgiften på ett annat sätt. Okej, då kör vi!

Tricket är att INTE lösa talet från väster till höger. Regeln som du måste gå efter kallas PEMDAS. Du börjar med P = parenteser, E = exponenter, M = multiplikation, D = division, A = addition och S = subtraktion.

Hänger du med? Bra, då börjar du alltså med 3÷1/3. De allra flesta får det till 1, men det stämmer inte. Vad är 3 delat med en tredjedel? När du klurat ut det får du gå vidare. Mer än så tänker vi inte avslöja…

Kan du svaret? Har du en smart vän som kan det? Dela och kommentera artikeln på Facebook!