Johans knep för att få lediga passtider direkt – och slippa vänta flera månader

Att hitta lediga passtider kan dröja flera månader.

Många resesugna svenskar har nu panik och undrar hur de ska göra.

Men Johan Stenström har kommit på ett knep för att runda de långa köerna – och få passtider direkt. Detta skriver TV4.

Kanske en weekend i valfri storstad, kanske en solsemester med härliga bad och sand mellan tårna, kanske en efterlängtad skidresa.

Efter att världen öppnat upp igen efter pandemin har många återigen börjat blicka mot utlandet och boka resor.

Men är du sugen på att resa utomlands igen, så gör du nog bäst i att först kolla hur länge ditt pass är giltigt.

Den stora efterfrågan på resor har nämligen lett till ett helt annat problem. För när passen nu återigen börjat komma till användning, har många också insett att giltighetstiden på dessa har gått ut.

Vilket i sin tur har lett ett ökat servicebehov för polisen – och extremt långa köer för att få passtider.

svenskt pass
STOCKHOLM 20161230 Ett svenskt pass framför en självbetjäningsautomat för incheckning på Stockholm Arlanda Airport Foto: Fredrik Sandberg / TT

Väntetider pass

Normalt sett brukar det ta ungefär två veckor för att få lediga passtider hos polisen.

Men när efterfrågan nu har ökat så enormt, tvingas man på vissa platser i Sverige vänta i flera månader för att hitta passtider. Och så lär det fortgå även en tid framöver.

– Det kommer vara hårt tryck i alla fall året ut. Sedan kommer förmodligen väntetiderna minska efter att vi öppnar fler tider, har Stefan Marcopoulos, pressekreterare på polisens nationella mediecenter, tidigare sagt till Aftonbladet.

LÄS MER: Långa kötider på pass får folk att sälja bokade tider – nu varnar polisen för riskerna: ”Kan bli utsatt…”

Ett nytt fenomen som dykt upp på grund av detta, är att vissa människor börjat boka och sälja vidare kötider på polisens passexpeditioner. Något som har fått polisen att gå ut och varna för riskerna med att köpa tider.

Men programmeraren Johan Stenström har hittat ett helt annat knep för att lyckas få tag på lediga passtider.

pass, passtider
STOCKHOLM 20210202 Svenskt pass. Foto: Henrik Montgomery/TT

Knepet för att hitta lediga passtider

I en intervju med TV4 berättar Johan Stenström att det handlar om ett skript han tagit fram. Genom detta kan man enkelt och smidigt hitta lediga passtider och boka automatiskt, utan att själv behöva klicka runt i timtal.

– Det som scriptet gör är att det surfar på polisens passbokningssida automatiskt och fyller i alla uppgifter. För att man själv ska slippa sitta och klicka fram och tillbaka och leta efter nya datum så gör den det automatiskt, säger Johan Stenström till TV4.

När Johan Stenström själv testade skriptet fick han en ledig tid dagen därpå. Han menar att såväl polisen själva som privatpersoner har bemött knepet med positiva reaktioner.

– Polisen har tyvärr köpt in ett jättedåligt system för den här passbokningen. Då hjälper jag dem gratis att få ett bättre system och jag hjälper också folk att kunna få ett pass. Då kan de hitta de här avbokade tiderna och direkt när tiderna släpps, säger han till TV4.

För alla som är ute efter pass-koden, gå till: https://passfuralle.se/Känns det för krångligt? Fråga en datorkunnig vän, kollega eller familjemedlem. Lycka till och hoppas du får pass!

Posted by Johan Jonk Stenström on Tuesday, March 29, 2022

Enligt Johan kan vem som helst ladda ner scriptet och följa instruktionerna för att lyckas.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar – och glöm inte att dela vidare!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);