Knep: Så här skär du perfekta körsbärstomater på bara 5 sekunder.

Det är inte alltid helt enkelt att stå i köket och försöka skära upp körsbärstomater. Eftersom de är runda så trillar de gärna iväg och om man försöker hålla fast med fingrarna så finns alltid risken att skära sig eftersom de är så himla små. Och när man väl får till det, då är det långt ifrån säkert att tomathalvorna blir uppskurna snyggt. Men som tur är finns det små, smarta metoder som gör livet så mycket enklare – så även när det kommer till att skära körsbärstomater. Bäst av allt? Det tar bara fem sekunder!

Allt som behövs är en burk eller två tallrikar samt en kniv. Lägg körsbärstomaterna i mitten, håll fast dem med lock och botten – och skär igenom med kniven. Resultatet är lika perfekt varenda gång!

Knepet fungerar givetvis lika bra med andra små frukter eller grönsaker så länge som de går att hålla fast ordentligt med burken eller tallrikarna. Detta knepet kommer jag då alltid att komma ihåg från och med nu, spana bara in detta:

Dela gärna vidare den här smarta metoden till alla dina vänner så de också får lära sig hur enkelt det kan vara att skära körsbärstomater och annan frukt och grönsaker!